LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-27-2005, 08:14 PM   #1
leg_of_pinguin
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2005
Location: Israel
Posts: 28

Rep: Reputation: 15
how to restore start-up process


Hi all

After we have tried (unsuccessfully...) installing nVidia drivers, according to
*u*r*l*/home.comcast.net/~andrex/Debian-nVidia/installation.html

the start-up process is just a mess.

We are trying now to return it to the initial state. PLEASE HELP

Now details:
Knoppix 3.8.1 installed on HD

#1: tried
Code:
apt-get update
apt-cache policy nvidia-kernel-$(uname -r)
apt-get -t $NVDIST install nvidia-kernel-common nvidia-kernel-$(uname -r)
failed

#2: tried
Code:
apt-get install module-assistant nvidia-kernel-common
failed in a strange way

#3: tried
Code:
cp -p /etc/X11/XF86Config-4 /etc/X11/XF86Config-4.bak
md5sum /etc/X11/XF86Config-4 >| /var/lib/xfree86/XF86Config-4.md5sum
dpkg-reconfigure xserver-xfree86
The questionary was *really* strange, I hardly understand a single word in it.

Eventually we restored XF86Config-4 from XF86Config-4.bak

#4: tried
Code:
grep -q ^nvidia /etc/modules || echo nvidia >> /etc/modules
There was no visible effect in the /etc/modules.

#5: restart computer

Received a lot of lines during linux start-up - "failed... failed.. failed..." (about 2 screens).

------

I thought to reinstall the Knoppix from the scratch... But is really a Windows-like style of fixing problems.

There is no visible problem - but the feeling that something now wrong in the system is disturbing
 
Old 04-28-2005, 07:07 AM   #2
heema
Senior Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Egypt
Distribution: Arch
Posts: 1,528

Rep: Reputation: 47
what exactly failed ??
 
Old 04-28-2005, 04:25 PM   #3
leg_of_pinguin
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2005
Location: Israel
Posts: 28

Original Poster
Rep: Reputation: 15
The "buggy" log at start-up starts with "hotplugs" section.

BUT, I have realized that anyway I will reinstall the knoppix sometimes, so this problem is less severe now.

Instead, please explain in a few words how does one install driver under linux? The whole process seems to much complicated for me, even though I have more then 10 years experience in using computers.

I beleive that one clever man can explain the essence of this magic to another clever man.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
restore or reinstall the start-menu?!? mindkill Linux - Software 1 09-12-2005 07:24 AM
Deleted K Start button by mistake - How to Restore? camorri Linux - Software 2 02-23-2005 01:18 PM
start date and start time of a process - jiffies Yoko Programming 0 12-04-2004 09:12 AM
Start up process in terminal vitaliiluchka Linux - General 1 10-19-2004 12:21 AM
How to start a remote process jdarren Linux - Networking 2 03-24-2004 11:51 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:49 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration