LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 06-08-2011, 10:29 AM   #1
x64
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2011
Location: Berlin
Distribution: Mint x64 Gnome
Posts: 7

Rep: Reputation: 0
Unhappy How to make 'hddtemp' sensor to appear in Gnome Sensors?


Hello everyone, I have hddtemp installed and I get outputs of my HDD temperature in Terminal, but I can't see a the HDD temp sensor in the Preferences menu of my Sensors Applet. Any ideas how to make it show? Thanks in advance.

P.S. I have my /etc/default/hddtemp edited to:
Code:
# [automatically edited by postinst, do not change line format or set it to
# anything but false or true ]
RUN_DAEMON="true"

# List of devices you want to use with hddtemp. If none specified,
# hddtemp will probe standard devices.
DISKS="/dev/sda"
My Drive is a 7200.11 Barracuda split in /dev/sda1 and /dev/sda5, I use LinuxMint 10 64-bit w/ Gnome.

EDIT: I just had to reboot after I changed to RUN_DAEMON="true", sorry

Last edited by x64; 06-08-2011 at 10:42 AM. Reason: SOLVED
 
Old 06-08-2011, 01:20 PM   #2
MensaWater
Guru
 
Registered: May 2005
Location: Atlanta Georgia USA
Distribution: Redhat (RHEL), CentOS, Fedora, Debian, FreeBSD, HP-UX, Solaris, SCO
Posts: 6,028
Blog Entries: 5

Rep: Reputation: 790Reputation: 790Reputation: 790Reputation: 790Reputation: 790Reputation: 790Reputation: 790
Don't be sorry. Your post and solution may help someone else in future.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] xfce4-sensors-plugin does not display hddtemp wpost Linux - Desktop 3 05-25-2010 08:27 PM
lm-sensors sensor response ALARMING on min/max wrong petersk Linux - Hardware 5 09-09-2009 11:07 AM
lm-sensors help unidentifiable sensor okos Linux - Newbie 4 02-19-2008 10:26 PM
GNOME Sensors Applet says NO SENSORS FOUND! badgerbox76 Linux - Newbie 2 12-24-2005 12:58 PM
lm-sensor doesn't detect any sensors chemdawg Linux - General 1 10-24-2005 01:56 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:46 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration