LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 11-08-2003, 04:52 PM   #1
286
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: London
Distribution: SuSE
Posts: 130

Rep: Reputation: 15
how to install a audio driver?


the file is neither rpm nor tar. the system reads "unkown". i get the driver from via website and get these files:

alsaconf (this file doesn't seem to be the one)
audunmute

my audio card is combo with via motherboard, vt8233. how do i install the driver? thanks for the help
 
Old 11-08-2003, 05:52 PM   #2
skate
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Bulgaria
Distribution: OpenSuse 10.3, Debian 4.0r3 "Etch", FreeBSD 7.1, Ubuntu
Posts: 210

Rep: Reputation: 30
What is your Distribution...actually RedHat have an DB with drivers and it finds everyone driver for SC,VC..etc....What are the files formats..? rpm or tar.gz or .tar ...~~? the system must find the drivers itself ;] and to put them to correct place to work FINE~~
 
Old 11-08-2003, 06:07 PM   #3
286
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: London
Distribution: SuSE
Posts: 130

Original Poster
Rep: Reputation: 15
i m using RH9 and the system actually recognized the driver correctly. i am trying to get a new driver since i can't get any sound from pc.
 
Old 11-09-2003, 01:54 AM   #4
skate
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Bulgaria
Distribution: OpenSuse 10.3, Debian 4.0r3 "Etch", FreeBSD 7.1, Ubuntu
Posts: 210

Rep: Reputation: 30
Then if system recogonaizes it must have an sound...check the RH Volume Control...is everything on.....try to start/play an song with XMMS..
 
Old 11-09-2003, 09:42 AM   #5
286
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: London
Distribution: SuSE
Posts: 130

Original Poster
Rep: Reputation: 15
i've tried "redhat-config-soundcard". it's failed even though i set the volume to maximum.
 
Old 11-09-2003, 12:31 PM   #6
Ming Dao
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: Earth
Distribution: Linux 2.6.25.4
Posts: 30

Rep: Reputation: 15
Quote:
Originally posted by 286
to someone who can read this, let's have a coffee

学而不思则罔,思而不学则殆
xue2 er2 bu4 si1 ze2 wang3, si1 er2 bu4 xue2 ze2 dai4

How do you display Hanzi in here? I am in Kunming. You want to come here for the coffee? I've got a fresh pot of French roast brewing
 
Old 11-09-2003, 01:37 PM   #7
286
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: London
Distribution: SuSE
Posts: 130

Original Poster
Rep: Reputation: 15
alright. contact me on msn: xmaspanda@msn.com
 
Old 11-09-2003, 02:13 PM   #8
Ming Dao
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: Earth
Distribution: Linux 2.6.25.4
Posts: 30

Rep: Reputation: 15
Quote:
Originally posted by 286
alright. contact me on msn: xmaspanda@msn.com
Dui bu qi, we don't do any Micro$oft Network here. Just contact me when you'll be in China.

 
Old 11-09-2003, 02:20 PM   #9
286
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: London
Distribution: SuSE
Posts: 130

Original Poster
Rep: Reputation: 15
alright.... i mean.... Gaim.
 
Old 11-09-2003, 02:26 PM   #10
Ming Dao
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: Earth
Distribution: Linux 2.6.25.4
Posts: 30

Rep: Reputation: 15
Quote:
Originally posted by 286
alright.... i mean.... Gaim.
Dui bu qi! No Gaim either.

How do you get Hanzi to display? On one of my comps I can't even see it in Hanzi.
 
Old 11-09-2003, 02:31 PM   #11
286
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: London
Distribution: SuSE
Posts: 130

Original Poster
Rep: Reputation: 15
well. set your mozilla settings: view --> coding --> simple chinese (GB2312). or I m not sure with Debian. in RH9. I m using a chinese desktop environment. most of applications change to chinese code. 那么....我怎么联系你呢? 呵呵, 总有email地址吧?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Why I can't use USB audio device when onboard audio enabled in install RockyZ Fedora 6 03-28-2009 08:40 PM
Audio Driver Install M7VIG Pro-D dmedici Linux - Software 1 03-26-2005 11:12 PM
Suse 9.2 Audio Driver and Video Driver Woes CoachZ Linux - Software 2 02-17-2005 09:50 AM
Audio driver for ASUS board and HP 1150 Laser PRinter Driver ccatindia Linux - Hardware 1 05-11-2004 04:20 AM
Audio Driver BlandoCal Linux - Hardware 2 12-27-2003 02:51 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:36 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration