LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-08-2005, 09:49 AM   #1
wrat
Member
 
Registered: May 2004
Posts: 245

Rep: Reputation: 30
hotplug,errors and x..guru needed


Ive been plauged with this since I started my linux experiment 6 months ago.....
on bootup Im presented non-fatal but annoying errors pertaining to: ich2rom,jdec not valid ich2rom device. failed to insert ich2rom device....then I get this :
dmesg ouput follows:
acpci_hotplug: CompactPCI Hot Plug Core version: 0.2
pci_hotplug: PCI Hot Plug PCI Core version: 0.5
shpchp: acpi_shpchprm:\_SB_.PCI0 evaluate _BBN fail=0x5
shpchp: acpi_shpchprm:get_device PCI ROOT HID fail=0x5
pciehp: acpi_pciehprm:\_SB_.PCI0 evaluate _BBN fail=0x5
pciehp: acpi_pciehprm:get_device PCI ROOT HID fail=0x5
shpchp: acpi_shpchprm:\_SB_.PCI0 evaluate _BBN fail=0x5
shpchp: acpi_shpchprm:get_device PCI ROOT HID fail=0x5
pciehp: acpi_pciehprm:\_SB_.PCI0 evaluate _BBN fail=0x5
pciehp: acpi_pciehprm:get_device PCI ROOT HID fail=0x5
hw_random: RNG not detected



so being as this appears to be a hotplug problem I decided on a brute force method to resolve it I removed hotplug...ok no errors on boot BUT I cant start x because : failed to initiate core pointer cant open /dev/input/mouse or /ps2/mouse ( not exact error but damn close) I would like to elimate the errors help...

Ive also removed the various culprits from by doing a locate shpchprm then deleting them still get the errors
 
Old 01-08-2005, 11:06 AM   #2
comprookie2000
Gentoo Developer
 
Registered: Feb 2004
Location: Fort Lauderdale FL.
Distribution: Gentoo
Posts: 3,291
Blog Entries: 5

Rep: Reputation: 56
Those errors are some kind of kernel bug,I got it with a 2.6.9 kernel and now seems to be fixed with the new 2.6.10.Never seemed to affect anything.Try this for the mouse;
Code:
# Identifier and driver

    Identifier	"Mouse1"
    Driver	"mouse"
    Option "Protocol"    "IMPS/2"
    Option "Device"      "/dev/psaux"
    Option "ZAxisMapping" "4 5"
Thats for a wheel mouse.
 
Old 01-09-2005, 09:37 AM   #3
wrat
Member
 
Registered: May 2004
Posts: 245

Original Poster
Rep: Reputation: 30
thanx but the mouse is fine as long as hotplug is there IF I remove hotplug I remove the errors and the mouse
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
KDE Guru needed AxXium Slackware 15 06-03-2005 08:04 PM
Server Crashing.. Help? (Guru needed??) ckr Mandriva 6 02-19-2005 11:04 AM
Perl guru needed J_Szucs Programming 1 10-11-2004 04:05 AM
Linux Guru Needed !!! Tuzinor Linux - General 6 11-17-2002 06:40 PM
guru help needed. dk Linux - Newbie 2 04-26-2001 01:03 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:26 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration