LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-11-2003, 04:28 AM   #1
davee
Member
 
Registered: Oct 2002
Location: Ayrshire, Scotland
Distribution: Suse(home) RHEL (Work)
Posts: 263

Rep: Reputation: 30
Help with X configuration


I'm trying to get (Redhat 7.3 or 8) Xwindows running on a Compax deskpro 2000, with an S3 TRIO64 V2/DX VGA Chipset with 2MB of video RAM.

Every time I run XConfigurator, it crashes with a Segmentation fault. I can run XF86Config, but no configuration allows Xwindows to run.

Any suggestions?
 
Old 02-11-2003, 04:23 PM   #2
Texicle
Member
 
Registered: Oct 2002
Location: Northern Ontario, Canada
Distribution: Slackware 10.0
Posts: 789

Rep: Reputation: 30
What driver are you using for your S3 Trio card? Are you sure it's the correct one? If I'm not mistaken, it should be the s3virge driver. When you run XConfigurator or xf86config are you selecting the proper horiz and vert rates? This will make a big difference as well. Additionally, when you're setting your default resolution rates, try to go with the largest resolution possible with the lowest color bit so you can at least narrow down the problem a bit more. If you can run X with a crappy resolution, then it's possible that your resolution is set too high. If you still can't run X, check your driver for your Vid Card. Additionally, open this file:

/var/log/XFree86.0.log

with your favorite text editor and see what all errors have been provided then post them here.

Hope this helps.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Your system configuration does not match your Evolution configuration ohoh Linux - Software 0 08-19-2004 03:06 PM
X configuration serzz Linux - Software 2 04-13-2004 10:17 AM
X configuration problem - OR - Where did the configuration tool go??? t3kn0lu5t Debian 3 09-25-2003 08:19 PM
Help with X configuration! savi059 Linux - Newbie 4 12-29-2002 12:11 PM
configuration X nbc Linux - Newbie 2 08-16-2001 02:28 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:22 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration