LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 05-13-2003, 12:10 AM   #1
pmaloney
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2002
Location: Hamilton, Ontario
Distribution: SuSE 8.2, RH9, Lycoris
Posts: 26

Rep: Reputation: 15
help with SuSe 8.2


I installed suse by downloading the whole tree and running it from my hardisk. Everything installed OK, but I'm having trouble configuring my sound and internet connection.

I have a cable modem connected to my puter through a realtek rtl1839. While yast2 recognizes it and says it configures it ok and dhcp selected, it just doesn't work. I try to run ifdown eth0 and it works, but whenI try to bring it back up with ifup etho it can't find an ip and says it's backgrounding. I've tried removing and reinstalling the device in yast2 bbut no matter how many times I try it it won't work, nothing.

As for my sound, it at least works...though very poorly. it plays system sounds like the various test sounds, but they're all stuttered. like when you should hear a nice test tune I just get ba ba ba ba ba ba ba ba ba ba ba ba.....in that kind of stuttering way. It eventually finishes the sound, but it's way longer than it should be, and it sounds awful. My sound card is a true card....pci creative labs sound blaster ensonique.

Both my sound and network card work in every distro I've ever tried. Ican't figure out wats wrong for the life of me....

Any tips apreciated.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dual-boot WinXP / Suse 9, keeps crashing after installing Suse MagNiTek Linux - General 2 07-08-2005 01:39 PM
SuSE: Dlink Access Point: How to let SuSE 9.1 box fetch the webpages for wlan request hansschmucker Linux - Wireless Networking 3 01-06-2005 01:02 PM
ATI(fglrx) +suse 9.1 & supplementary drivers from Suse HenrixL Linux - Hardware 0 11-17-2004 05:14 PM
SUSE Security Announcement - cvs (SuSE-SA:2004:008) ima Linux - Security 3 04-19-2004 09:21 PM
SUSE Security Announcement - Linux Kernel (SuSE-SA:2004:009) ima Linux - Security 0 04-19-2004 09:35 AM


All times are GMT -5. The time now is 09:16 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration