LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-03-2009, 12:31 PM   #1
dude439
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2009
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
Help? Ubuntu dmesg seems to see my PD1030 but Cheese and Skype do not:


Help? Ubuntu dmesg seems to see my PD1030 but Cheese and Skype do not:

[17735.871340] evbug.c: Event. Dev: input1, Type: 0, Code: 0, Value: 0
[17736.708072] usb 1-1: new full speed USB device using uhci_hcd and address 7
[17736.951044] usb 1-1: configuration #1 chosen from 1 choice
[17736.980216] ov511: USB OV511+ video device found
[17736.982094] ov511: model: Creative Labs WebCam 3
[17737.297985] ov511: Sensor is an OV7620
[17737.837903] ov511: Device at usb-0000:00:07.2-1 registered to minor 0
[17739.540220] usb 1-1: USB disconnect, address 7
[17740.276189] usb 1-1: new full speed USB device using uhci_hcd and address 8
[17740.491498] usb 1-1: configuration #1 chosen from 1 choice
[17740.513711] ov511: USB OV511+ video device found
[17740.515433] ov511: model: Creative Labs WebCam 3
[17740.833318] ov511: Sensor is an OV7620
[17741.322947] ov511: Device at usb-0000:00:07.2-1 registered to minor 0
[17741.955904] evbug.c: Event. Dev: input1, Type: 4, Code: 4, Value: 28

Thanks for any clues or solutions!
 
Old 08-03-2009, 12:47 PM   #2
jdkaye
LQ Guru
 
Registered: Dec 2008
Location: Westgate-on-Sea, Kent, UK
Distribution: Debian Testing Amd64
Posts: 5,464

Rep: Reputation: Disabled
What happens when you configure the video device in skype and cheese? Please explain the steps you have taken.
cheers,
jdk
 
Old 08-03-2009, 01:58 PM   #3
dude439
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2009
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thanks for the quick reply!

Both report "No webcam preset" when running Cheese (pull-down menu) and when checking Skype: options->video device.

I get that dmesg associates the device with OmniVision and seems to recognize the WebCam Pro by name. beyond that I'm clueless. I have no reason to suspect the device but I will try another Logitech WebCam to make sure "something else" works at all. Thanks again.

Last edited by dude439; 08-03-2009 at 01:59 PM.
 
Old 08-04-2009, 12:30 AM   #4
jdkaye
LQ Guru
 
Registered: Dec 2008
Location: Westgate-on-Sea, Kent, UK
Distribution: Debian Testing Amd64
Posts: 5,464

Rep: Reputation: Disabled
Did you notice if /dev/video0 has been created? This is usually the sign that the system has correctly identified your webcam and the driver is properly installed.
cheers,
jdk
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"cheese" capturing working a lot better under Ubuntu than Fedora ed_homeLinux Linux - Software 2 10-14-2008 08:32 PM
Cheese video patchy with Internal Webcam on HP DV9000 w/ubuntu studio. Rockgod2099 Linux - Software 1 12-22-2007 04:50 PM
dmesg (command) and /var/log/dmesg are different? Oxagast Linux - Software 2 07-10-2006 06:50 AM
skype for ubuntu ursinus Ubuntu 3 02-21-2006 05:49 PM
/bin/dmesg > /dmesg-boot not Working in Knoppix 3.4 suguru Debian 2 07-04-2004 06:21 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:17 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration