LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-07-2002, 01:41 AM   #1
rlculver
Member
 
Registered: Mar 2002
Location: Kent, United Kingdom
Posts: 56

Rep: Reputation: 15
HELP - Suse 7.2 - AMD


Dear all,

I have just got an Atlon Xp 1900+ and I am having problems. After lilo gets written to floppy disk, the system hangs. SO I rebooted and lilo gets loaded. The setup continues with YAST2, but then the system hung (yast 2 interface with a green screen).


ANy ideas - could it be that am using a 2.4.4 kernal from Suse which had problms on AMD chipsets???

My system does not crash in XP and so dont think it is hardware related.

Cheers
 
Old 08-02-2002, 01:30 AM   #2
et2mkc
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2002
Location: Virginia
Distribution: Slack 8
Posts: 10

Rep: Reputation: 0
are you using the graphical installer or the text based installer. I would start using the text based installer and use the key combination alt+f2 upon reboot to boot to the text based screen. Yast likes to reboot to the graphical installer by default, but you can force it to text mode using the key combo so you can finish the install. If you do not get your xserver fine tuned by the end of the installation you can run Sax from the root command line to configure your xserver.
Brgds,
et2mkc
 
Old 08-03-2002, 05:38 PM   #3
mrGee
Member
 
Registered: Dec 2001
Location: Netherlands
Distribution: redhat suse mandrake freebsd
Posts: 344

Rep: Reputation: 30
Hi
Hit, when the installer shows; any key; the progress bar
stops. You 'll see a boot options: linux | down in the screen
type right after it; mem=nopentium and then enter
If this works, make sure this options gets in your
/etc/lilo.conf
I know there are more options like noapic etc, better do
a search on that, or read the bootprompt howto.
This mem=nopentium is a workaround for some amd related
problems, i had to put it in for Nvidia to work with OpenGL.
enjoy
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ati X600XT suse 9.3 amd 64 alxbob Linux - Hardware 2 11-25-2005 12:07 AM
Suse on amd r4000 burningice64ta Linux - Laptop and Netbook 2 08-31-2005 06:20 PM
SUSE And AMD 64? HCour Linux - Newbie 4 01-30-2004 01:56 AM
Telnet client under SuSE 9 AMD-64 carlmarshall Linux - Newbie 0 01-19-2004 07:34 AM
AMD Source for SuSE 8.2 ??? Flea_Flicker Linux - Newbie 1 07-22-2003 02:09 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:55 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration