LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 05-06-2003, 02:03 PM   #1
SkimMilk
LQ Newbie
 
Registered: May 2003
Location: Right here in KiaSu Singapore
Distribution: SuSE 9.0
Posts: 13

Rep: Reputation: 0
Help... RH9 hangs when...


when trying to bring up the interface eth0

i'm a complete to linux. just managed to install it on my laptop (Acer travelmate 621xv). however, when it tries to boot up, it will hang when it tries to 'bring up eth0'.

i m however, able to boot into linux if i bypass this part of the boot up. when i tried to access the network configuration to disable/enable the nic, it hangs totally(must do hard reset). the hardware browser is able to show me the nic though (intel pro/100 ve). what is wrong?

i've also tried this (i know this is for rh7...): http://www.megapath.net/support/Tech...t_7_static.asp but the booting up still hangs at the eth0 part. what shld i do? m really interested in learning linux but this thing is pissing me off...
 
Old 05-06-2003, 02:23 PM   #2
david_ross
Moderator
 
Registered: Mar 2003
Location: Scotland
Distribution: Slackware, RedHat, Debian
Posts: 12,047

Rep: Reputation: 66
If you just want to disable it then edit:
/etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0

and change:
ONBOOT=yes

to:
ONBOOT=no
 
Old 05-06-2003, 02:33 PM   #3
SkimMilk
LQ Newbie
 
Registered: May 2003
Location: Right here in KiaSu Singapore
Distribution: SuSE 9.0
Posts: 13

Original Poster
Rep: Reputation: 0
if i do that, will i be able to create another ethernet connection so that i can access my lan?
 
Old 05-06-2003, 02:36 PM   #4
david_ross
Moderator
 
Registered: Mar 2003
Location: Scotland
Distribution: Slackware, RedHat, Debian
Posts: 12,047

Rep: Reputation: 66
No if you want to create a LAN connection then you'll actullay need to setup eth0 - not just disable it. What IP address / netmask / gateway are you trying to give the linux box.
 
Old 05-06-2003, 03:30 PM   #5
SkimMilk
LQ Newbie
 
Registered: May 2003
Location: Right here in KiaSu Singapore
Distribution: SuSE 9.0
Posts: 13

Original Poster
Rep: Reputation: 0
i'm trying to give it a 192.168.1.3, 255.255.255.0 and gateway is 192.168.1.1

i've set onboot=no but i cant activate the lan connection. it will result in a hang... rh is reporting this as a intel ether express pro/100 ether card but mine's the intel pro/100 ve... is it a driver problem? this is the page for the linux driver for my card http://downloadfinder.intel.com/scri...*&submit=Go%21 but i do not konw how to go about installing the driver, can u give me some pointers?
 
Old 05-07-2003, 01:13 PM   #6
SkimMilk
LQ Newbie
 
Registered: May 2003
Location: Right here in KiaSu Singapore
Distribution: SuSE 9.0
Posts: 13

Original Poster
Rep: Reputation: 0
anyone?
 
Old 05-07-2003, 02:09 PM   #7
KennyK
Member
 
Registered: Apr 2003
Location: California, USA
Distribution: Redhat 8.0, 9.0 Suse 9.0 Pro
Posts: 129

Rep: Reputation: 15
Try this page

http://www.mumble.to/acer/
or
http://www.linux-on-laptops.com/acer.html

Regards
 
Old 05-07-2003, 03:22 PM   #8
SkimMilk
LQ Newbie
 
Registered: May 2003
Location: Right here in KiaSu Singapore
Distribution: SuSE 9.0
Posts: 13

Original Poster
Rep: Reputation: 0
saw these pages before but they seem to have no problems with the nic...
 
Old 10-22-2004, 06:05 PM   #9
rjcrews
Member
 
Registered: Apr 2004
Distribution: Debian
Posts: 193

Rep: Reputation: 30
Quote:
Originally posted by david_ross
If you just want to disable it then edit:
/etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0

and change:
ONBOOT=yes

to:
ONBOOT=no
if i do this so the card doesnt init at boot, is there a command i could run to start the card after its booted? (if i am using the nic)


thanks
 
Old 10-24-2004, 10:35 AM   #10
david_ross
Moderator
 
Registered: Mar 2003
Location: Scotland
Distribution: Slackware, RedHat, Debian
Posts: 12,047

Rep: Reputation: 66
Sure. Just run:
ifconfig eth0 up
 
Old 10-24-2004, 05:48 PM   #11
rjcrews
Member
 
Registered: Apr 2004
Distribution: Debian
Posts: 193

Rep: Reputation: 30
ah thanks.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
hp laserjet 1010 hangs rh9 neelbhai Linux - Hardware 0 02-14-2005 04:43 AM
RH9 hangs on startup GlobShim Linux - General 3 01-20-2004 01:10 PM
RH9 Install Hangs romulus15 Linux - Laptop and Netbook 5 09-11-2003 10:16 AM
RH9 Install Hangs romulus15 Red Hat 0 09-10-2003 08:36 PM
rh9 hangs on hardware detection h.kuffner Linux - Newbie 1 08-02-2003 02:36 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 09:28 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration