LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-06-2003, 12:43 PM   #1
GibletBoy
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2003
Location: Ashton-in-Makerfield, Wigan, UK
Distribution: SuSE 8.1
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
Unhappy Help On Installation Required


Firstly Please let me apologise If You have all heard this before.

Ok I am a complete Newbie.

I am attempting to install SuSe Office Desktop.

Everything appears fine until I log in.
Actually it's the Log-in that appears wrong.
During installation my monitor appears to work perfectly as does my mouse.
2.3GHz Celeron, 512MB Ram, 80GB & 120GB HDD, IM845GL Motherboard, GeForce4 MX440 64MB Ram, Proview 586 15" TFT Monitor.
After Installation the Sreen appears to reduce resolution down to 600x400 and my Trackball dosen't work.
I have tried the installation several times but to no avail, I just do not get the options for setting Graphics.

I have probably described this really badly and have made a fundamental error.
But I need help!!!

I am prepared for Ritual Public Humiliation - but please help.

GibletBoy

Last edited by GibletBoy; 07-06-2003 at 12:45 PM.
 
Old 07-06-2003, 04:15 PM   #2
Mara
Moderator
 
Registered: Feb 2002
Location: Grenoble
Distribution: Debian
Posts: 9,569

Rep: Reputation: 171Reputation: 171
Look into your /var/log/XFree86.0.log. All error messages, monitor or video configuration problems should be mentioned inside. If you have problems - post it here and someone will try to tell you what to do.
 
Old 07-06-2003, 05:12 PM   #3
GibletBoy
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2003
Location: Ashton-in-Makerfield, Wigan, UK
Distribution: SuSE 8.1
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thanks Mara
When I try to access these files logged in as 'User' or Root I get the following

-bash: /var/log/XFree86.0.log: Permission denied

When trying to run

XFree86 I get

Fatal server error:
Server is already active for display 0
If this server is no longer running, remove /tmp/.X0-lock
and start again.

When reporting a problem related to a server crash, please send the full server output, not just the last messages.
Please report problems to feedback@suse.de.


What do I do now?

Will be back tomorrow.

GibletBoy
 
Old 07-07-2003, 04:13 AM   #4
Mara
Moderator
 
Registered: Feb 2002
Location: Grenoble
Distribution: Debian
Posts: 9,569

Rep: Reputation: 171Reputation: 171
Do as the error message suggests - remove /tmp/.X0-lock nad then run 'startx' again.
 
Old 07-07-2003, 10:31 AM   #5
GibletBoy
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2003
Location: Ashton-in-Makerfield, Wigan, UK
Distribution: SuSE 8.1
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thanks for your help so far.

I did as suggested and typed in startx at prompt and this is what I got:

_XSERVTransSocketINETCreateListener: ...SocketCreateListener() failed
_XSERVTransMakeALLCOTSServerListeners: server already running

Fatal server error:
Cannot establish any listening sockets - Make sure an X sever isn't already running

When reporting a problem related to a server crash, please send the full server output, not just the last messages.
This can be found in the log file "/var/log/XFree86.0.log".
Please report problems to feedback@suse.de

Xlib:connection to ":0.0" refused by server
Xlib: Invalid XDM-AUTHORIZATION-1 key (failed key comparison) giving up.
/usr/X11R6/bin/xinit4: unable to connect to X server
/usr/X11R6/bin/xinit4: No such process (errno 3): Server error.

I cannot send the reports to Suse because I can't get the thing running.

Again Many Thanks for Your Help Mara

GibletBoy
 
Old 07-07-2003, 12:59 PM   #6
GibletBoy
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2003
Location: Ashton-in-Makerfield, Wigan, UK
Distribution: SuSE 8.1
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Progress
I now have a functioning Trackball and Monitor.
How can I be sure that all the settings will be saved?

GibletBoy
 
Old 07-07-2003, 03:11 PM   #7
GibletBoy
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2003
Location: Ashton-in-Makerfield, Wigan, UK
Distribution: SuSE 8.1
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Ok
Anyone, I re-installed and the display and Trackball were fine.
Set up Staroffice and Updated Online.
Trackball stopped working.
Restarted machine, Ctl-Alt-Del and chose Reboot.
Now display has reverted to 600X400 or something and trackball don't work.
Help!!

Many Thanks in advance.
GibletBoy
 
Old 07-08-2003, 02:02 AM   #8
v00d00101
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: UK
Distribution: Fedora 8, Centos 5.1
Posts: 480

Rep: Reputation: 30
download redhat9 or mandrake 9.1 and install. Suse works ok if you can get running, ive never managed it yet.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help required... Firefox installation kvelan Linux - Software 2 05-02-2005 12:52 AM
gnome installation help required props666999 Slackware 4 11-23-2004 10:21 PM
Help required in installation Chandrasekhar Linux - Software 1 10-16-2003 01:38 PM
what cds are mandrake 9 are required for installation? MrPolite Linux - General 4 03-12-2003 06:59 PM
Fa311 Installation help required FAST Ludberg Linux - Networking 2 01-16-2002 12:03 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:23 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration