LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-13-2001, 08:35 PM   #1
EnderWiggin
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2001
Posts: 9

Rep: Reputation: 0
HELP! Install problem w/ Mandrake, cannot get X to work!!!


I am having problems with installing X on my computer. Here is the relevant specs:

Asus Mobo
P2/266
Matrox Mill. G200 8MB
Viewsonic Monitor 17G and also tried Sony G200

I select all the right hardware when installing, but it always says there is an error in the configuration and that I should fix it. I've also tried various combinations including trying 640x480x8 just to try and get X to work..

what happens when booting is that it looks like things will be loading up, the monitor flickers, but then eventually goes back to the command prompt. After logging in, I've trie doing xinit, but get error msgs. the error msg says something about a path ../.../.../rgb not valid or some such.. an other times, it says something about the default font not running.

I've tried running xfs as well, but that doesn't do much for me. I am a compete linux newbie..

BTW - this is mandrake v8 install. What can I do to get my X to work? I've also tried running Xconfigurator and trying different selections there as well...

Are there compatibility issues w/ the G200 matrox card? How about w/ the maxtor ata/100 ide controller card w/ my maxtor HD? Please help! Thanks in advance..
 
Old 07-13-2001, 08:36 PM   #2
EnderWiggin
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2001
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
more info...

Error msg
Couldn't open RGB_DB '/usr/X11R6/lib/X11/rgb'
 
Old 07-14-2001, 07:09 AM   #3
EnderWiggin
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2001
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
any help please??
 
Old 07-18-2001, 04:09 PM   #4
EnderWiggin
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2001
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
any help? Please someone??
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"make" does not work in my mandrake install bancroft Linux - Newbie 2 01-29-2004 06:33 PM
Install problem with Mandrake 9.0 Yorick Mandriva 2 11-13-2003 12:46 PM
Mandrake 9.1 install goes fine, but X & mouse don't work. disconeck Linux - Newbie 3 03-30-2003 10:53 PM
Mandrake 9.0 install problem 3777 Linux - Newbie 2 12-02-2002 05:18 PM
Mandrake 8.1 install problem paulpollard Linux - Newbie 2 04-12-2002 03:21 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:06 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration