LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-02-2004, 09:09 AM   #1
ArneHB
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2004
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
Help! Can't get my sound to work


I just installed Fedora, the sound worked fine when i first started my computer.. Then I restarted and got this msg:
"Sound server information message:

Error while initializing sound driver:

device /dev/dsp can't be opened (No such device)

The sound server will continue, using nulloutput device."

How can i fix this? Please give me a step by step guide.. Still a noob ..

Pre thanks..
 
Old 09-02-2004, 09:11 AM   #2
rm6990
Member
 
Registered: Aug 2004
Location: Canada
Distribution: SUSE 9.1 Pro and Debian Testing on Server
Posts: 469

Rep: Reputation: 30
Try restarting X. Ctrl+Alt+Backspace. See what happens. Fedora has a lot of bugs with sound I have found. This is always how I fixed it. Or you could also try Suse. It works great for me.
 
Old 09-02-2004, 09:56 AM   #3
ArneHB
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2004
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Ah it worked! Thanks
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Startup Sound Works... CD Sound Doesn't Work... GNewbie MEPIS 8 01-02-2006 11:35 PM
Sound servers dont work Properly, no sound everywhere! starfly Linux - Hardware 1 04-01-2005 10:53 PM
Need to run system-config-sound after every boot too make sound work in FC2 jrbiochem Linux - Hardware 11 08-04-2004 08:08 AM
midi / synth sound with SIS7012 aka Intel i8x0 onboard sound card does not work wahwah Linux - Hardware 1 11-10-2003 06:25 PM
Need help getting sound blaster live to work instead of onboard sound JakeWolf Linux - Newbie 8 04-29-2002 10:27 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:38 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration