LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-10-2003, 11:37 AM   #1
krackerroot
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Shreveport Louisiana
Distribution: Slackware 9.0
Posts: 67

Rep: Reputation: 15
having trouble configuring x


I just recently installed Red Hat 6.0 on my computer and I'm now trying to configure X. When I run Xconfigurator, I try clicking on my sound card's name in the list and it comes up with an error that says "server not found". So I try just puting "Unlisted Card" in. Then I go through the rest of it and when I get through and try to run startx, it comes up with an error that says no card found. I took out my card to make sure I had the correct name, and I did. I can't figure out why I'm having troubles with it.

Another thing is I'm having trouble mounting my cdrom. I haven't tried the floppy yet...

If anyone can be of some help I would greatly appreciate it.


Ash
 
Old 09-10-2003, 12:31 PM   #2
jpbarto
Senior Member
 
Registered: Mar 2003
Location: Pittsburgh, PA
Distribution: Gentoo / NetBSD
Posts: 1,251

Rep: Reputation: 45
you can try configing X by executing 'XFree86 -configure' ... X will then try to auto config itself. Just a suggestion.
 
Old 09-10-2003, 11:44 PM   #3
krackerroot
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Shreveport Louisiana
Distribution: Slackware 9.0
Posts: 67

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I tried that and the command doesn't work. ...I'm losing hope lol. Even If I wanted to put slackware on instead, first of all I don't have a book on it and second I can't mount my cdrom
 
Old 09-11-2003, 10:25 AM   #4
jpbarto
Senior Member
 
Registered: Mar 2003
Location: Pittsburgh, PA
Distribution: Gentoo / NetBSD
Posts: 1,251

Rep: Reputation: 45
the command doesn't work? what error does it return?

RedHat gurus; any suggestions on the best RedHat way to configure X?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Trouble configuring linux Cripple Linux - Newbie 3 11-13-2005 10:39 PM
Having trouble configuring Lilo? jacatone Linux - Newbie 6 07-06-2005 09:03 AM
Trouble configuring XFree86 lantern Debian 10 09-09-2004 09:28 AM
Having trouble configuring SSH Travis86 Linux - Networking 3 06-19-2003 10:42 PM
trouble configuring XF86Config fatpig Linux - General 2 01-02-2002 01:21 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:50 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration