LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-05-2008, 05:10 AM   #1
Happynoodle
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2008
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
GUI Login Prompt never appears


Hi all, I'm fresh into the Linux world, have wanted to try it for years and have finally had the extra hardware to be able to pull it off. Anyways, things were going great, installed Fedora 9 and was checking it al out, until my current problem in which I'm on here about. Whenever I log in, I'm in level 5, except the GUI doesn't ever prompt me for a login, it just sits there with the splash screen. I can still ctrl+alt+f* and am able to log in under root or any of the users, but the GUI won't let me log in whatsoever. I feel as if I'm missing something really stupid and hate to bother you guys, I'd just like to not have to reinstall in order to fix the problem.
 
Old 10-05-2008, 01:14 PM   #2
arckane
Member
 
Registered: Sep 2005
Location: UK
Distribution: Gentoo/Debian/Ubuntu
Posts: 307

Rep: Reputation: 38
Not being a Fedora user (or fan), the issue is likely to be something to do with your xorg.conf file located in /etc/.

Drop to a shell, log in as root. Do:

Code:
X --configure
X --config /root/xorg.new
Check to see if that works, if so, move it to /etc/X11/xorg.conf and reboot.
 
Old 10-05-2008, 02:10 PM   #3
Happynoodle
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2008
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thanks for the help arkane, sadly it didn't help me. But after searching through the ISPConfig forums I ended up finding the answer (wish I would have mentioned that I installed in it the post, my bad). Seems that during it's installation ISPConfig installs a line in /etc/shells that pretty much corrupts Fedora's GUI, so I commented it out and now everything is fine.

The exact details can be found here. http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=18463
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
vsftpd login locally, but not remotely. get a login prompt though! ajkett Linux - Server 0 02-22-2007 05:18 AM
login prompt no GUI dareino Fedora 2 12-02-2006 06:16 PM
Login app appears to be crashing on ttyS0 jrog Linux - Software 1 07-20-2006 09:01 AM
the command prompt always appears.... melinda_sayang Programming 5 01-09-2005 11:06 AM
SFTP only appears to work while someone's logged in to GUI on RH AS 2.1 rar9999 Programming 0 05-27-2004 07:54 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:45 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration