LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 11-16-2004, 03:19 PM   #1
teh_zero
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2004
Location: Grand Rapids, MI
Distribution: Debian
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
grub 17 error post debian install


Alright, I have 3 hdd's. An 80gb WD which is the primary master (winXP installed), a 40gb WD which is the primary slave to the master, and a 250gb Maxtor which is on a the Belkin Ultra ATA/133 PCI Card IDE . I have the Maxtor jumper set to master. I installed Debian (sarge) on the 40gb. The grub install took about 30minutes to finish but it did and Debian claimed the installation was complete, it was time to restart the system. Upon restart I got a nasty Grub error...

Grub loading stage 1.5
Grub loading please wait
error 17.

I have no idea what is wrong. Debian saw all three hard drives when it asked me which one to partition for linux. Grub, although it took forever to install, also completed installation.

Any and all help would be greatly appreciated...

-Z[e]Ro

Last edited by teh_zero; 11-16-2004 at 03:21 PM.
 
Old 11-16-2004, 05:35 PM   #2
MartinN
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: Ronneby, Sweden
Posts: 555

Rep: Reputation: 30
Hi!

You get this error if the partition you try to boot from exists but grub doesn't recognize the filesystem type. Check your
root (x,y)
in /etc/grub.conf to make sure that they point to a valid Linux partition.

Good luck!
Martin

P.S. root (hd0,0) means the first partition on the first disk
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Debian Configuration Post-Install macondo Debian 201 07-16-2009 05:30 AM
(new to Debian) post install questions gugamare Debian 4 11-01-2005 10:01 AM
debian ugly post-install ssaady Debian 4 10-27-2005 07:02 AM
Post Debian install tidy up draggin Debian 1 01-22-2005 08:17 AM
problem wit GRUB..post 6.0 install JusCrzn Linux From Scratch 6 12-24-2004 01:25 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:15 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration