LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 12-11-2013, 05:43 PM   #1
flyinggeorge
Member
 
Registered: Feb 2012
Location: United States
Distribution: Slackware 14.0
Posts: 159

Rep: Reputation: 3
Google Chrome sound stopped working


Hello. This issue happened yesterday. I have been using xmms, and noticed a curious phenomena which was that I could not use xmms and google chrome to play sound at the same time. So when I needed to, I would stop xmms and play, for example, a youtube video in google chrome which worked fine. However, yesterday, I stopped xmms and google chrome no longer played sound. I really had no idea how to troubleshoot this. I have not restarted my computer (every other program still has sound). I did restart google chrome and X a few times. I also tried to use 'alsactl restore/init' without success. Which I guess makes sense because it's not the sound card as far as I can tell, just google chrome.

To make a long story short, I don't know how to troubleshoot this. Can someone tell me which configuration files or which commands I should check? I have checked 'dmesg | tail' it had nothing on this issue.
 
Old 12-11-2013, 06:56 PM   #2
aus9
LQ Guru
 
Registered: Oct 2003
Posts: 5,124

Rep: Reputation: Disabled
right a few suggestions but I don't use slackware

1) how did you install chrome?
2) can you download the latest and install it via tools mentioned in this link?
http://docs.slackware.com/howtos:sla...lling_software

3) when you have the latest chrome open it and open a new tab and post the output to

Code:
about:plugins (or) chrome://plugins/
In particular is your flash version 11.9.900.170 and NOT disabled

another way to check is
http://www.adobe.com/software/flash/about/

4) in terms of non-chrome sound.....just one test of sound should be enough
I assume you can play sound outside chrome or is sound now not working for all?

Last edited by aus9; 12-11-2013 at 06:57 PM. Reason: code box needed to stop a smilie appearing for chrome plugins
 
Old 12-11-2013, 07:56 PM   #3
flyinggeorge
Member
 
Registered: Feb 2012
Location: United States
Distribution: Slackware 14.0
Posts: 159

Original Poster
Rep: Reputation: 3
I installed chrome with some script to turn the *.deb into something that could be built on slackware. I don't know all the ins and outs unfortunately.

As for plugins, all are enabled (flash included).

And yes, sound works with everything except chrome.

**Edit: As posted above, even other browsers (firefox) work fine, eg. have sound.

Last edited by flyinggeorge; 12-11-2013 at 08:14 PM.
 
Old 12-11-2013, 09:39 PM   #4
aus9
LQ Guru
 
Registered: Oct 2003
Posts: 5,124

Rep: Reputation: Disabled
yes but I also asked

In particular is your flash version 11.9.900.170 ?

post yours pls

http://www.adobe.com/software/flash/about/

2) leaping ahead, assuming you have truly got the most recent stable chrome
---open a terminal and run the command

Code:
google-chrome-stable
chrome should start, minimise it and grab the full output of the terminal stuff
--you may have an error showing with luck
and post it pls

3) now does chrome have no sound for all sites or just youtube?

post a link to any site you are having trouble with.

I will show you a streaming radio site to test

http://www.usliveradio.com/
click on the those showing the F (short for flashplayer)
----I am geo blocked as aussie

so for me
click on any "listen now"
at
http://freezone.internode.on.net/radio

Hopefully you are not geo blocked?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My sound is all choppy in Google Chrome 55443 Linux - Software 1 05-27-2013 01:02 AM
no sound google chrome tautvilas Slackware 2 11-28-2012 10:48 PM
[SOLVED] Sos!!!! Google chrome not working mathman48 Linux - Software 5 08-29-2012 02:54 PM
Google chrome suddenly stopped working in Fedora 15 Jluis Linux - Software 7 10-22-2011 02:30 AM
[SOLVED] Google Chrome from SlackBuilds.org stopped working... Lufbery Slackware 6 12-24-2009 11:48 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:54 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration