LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-09-2005, 08:49 PM   #1
linuxzealot
Member
 
Registered: Feb 2005
Distribution: Gentoo
Posts: 57

Rep: Reputation: 15
GNOME+BatteryApp


GNOME comes preinstalled with a battery app(right click on panel, click add to panel, and choose Battery Charge Monitor). However, when I click on it I get the following error message.

Quote:
Can't access ACPI events in /var/run/acpid.socket! Make sure the ACPI subsystem is working and the acpid daemon is running.
Checked in the kernel (2.6 series), and most everything is selected. Can someone point me in the right direction.
 
Old 03-09-2005, 09:00 PM   #2
linuxzealot
Member
 
Registered: Feb 2005
Distribution: Gentoo
Posts: 57

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Fixed it, just needed to emerge the acpi daemon. "kicks himself"
 
Old 03-22-2005, 05:36 AM   #3
Teapot
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2005
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Hello linuxzealot, i'm new to linux and i have the same problem. Would you mind giving me a walkthrough on how you resolved this issue. Thank you
 
Old 04-15-2005, 02:24 PM   #4
Fenster
Member
 
Registered: Jul 2004
Location: Ireland
Distribution: Fedora Core 2
Posts: 70

Rep: Reputation: Disabled
Quote:
Originally posted by Teapot
Hello linuxzealot, i'm new to linux and i have the same problem. Would you mind giving me a walkthrough on how you resolved this issue. Thank you
Code:
emerge acpid
rc-update add acpid default
/etc/init.d/acpid start
Didn't even need to reboot
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
KDE/GNOME switching? And how to connect to the internet in GNOME SuSE 10.0 Cards_STL SUSE / openSUSE 14 10-29-2005 08:21 PM
Gnome-panel, nautilus and gnome settings daemon Fail on Startup hitman_et Linux - General 0 04-01-2005 10:06 PM
automount cd and usb memory in gnome 2.8 testing sarge with gnome-volume-manager gvm pevelius Debian 0 12-20-2004 03:15 AM
Palm and Gnome: problem with gnome-pilot and how to view/edit memopad entries lhoff Linux - Software 4 12-07-2004 12:55 PM
missing gnome option in gnome-keybinding-properties fedora core 1? lrt2003 Fedora 0 04-18-2004 08:35 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:51 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration