LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-17-2014, 08:13 AM   #1
gahowell
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2014
Posts: 1

Rep: Reputation: Disabled
Question gigabit interface issue on Linux box


I am somewhat new to Linux, AIX is where I work.

There is gigabit interface on a system shows a link but will not come up correctly.

It looks ok on the switch so it does not look like a physical issue.

Any suggestions?

Thanks
 
Old 04-17-2014, 08:23 AM   #2
Ser Olmy
Senior Member
 
Registered: Jan 2012
Distribution: Slackware
Posts: 2,404

Rep: Reputation: Disabled
What do you mean when you say "it will not come up correctly" and that "it looks OK on the switch"?

Are the link and/or activity lights on at both ends (the switch and the NIC)?
 
Old 04-17-2014, 08:28 AM   #3
michaelk
Moderator
 
Registered: Aug 2002
Posts: 14,961

Rep: Reputation: 1530Reputation: 1530Reputation: 1530Reputation: 1530Reputation: 1530Reputation: 1530Reputation: 1530Reputation: 1530Reputation: 1530Reputation: 1530Reputation: 1530
Welcome to LinuxQuestions.

Since you have not provided any information let start at the beginning...

What do you mean by not come up correctly?

What linux distribution / version are you running?

Post the line from the output of lspci that references the adapter. This will show us the chipset information.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2xIntel Gigabit ET Dual Port Server Adapter and Interface Links Not Running bhalsema Linux - Networking 3 08-21-2012 03:26 PM
How do I assign a static IP to an interface on a Fedora Linux box? robcast Linux - Newbie 4 03-18-2008 01:37 PM
Need help configuring an old linux box with wireless interface connect to network itrap2003 Linux - Wireless Networking 3 06-25-2004 01:50 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:25 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration