LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-26-2004, 06:13 AM   #1
sharpie
Member
 
Registered: Jan 2004
Location: California
Distribution: Slackware 10.1
Posts: 190

Rep: Reputation: 30
getting ALSA working


I believe I took all the steps I needed to configure ALSA, here's what I did:

alsaconf
alsamixer
alsactl store

The problem is when playing xmms, there was no sound, and the beeps in the console were louder. I'm not 100% sure what needs to be muted and what doesn't in alsamixer. I basically have a laptop with 2 speakers, a head phone port, a built in microphone, and a microphone port. I tried unmuting alot of stuff, and raised the volume about 3 bars, but the only thing I seemed to make louder was the console beeps, which I would like to get rid of.

So basically I have 2 problems: I would like to know what I need to unmute to hear sound out of my speakers and headphone, and I would also like to mute my console beeps.

Last thing, am I right that the console beeps aren't actually coming from the speakers, but something else on the motherboard?

Thanks in advance.
 
Old 02-26-2004, 06:16 AM   #2
dopefish
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: Northcliffe, WA
Distribution: Slackware 12.0
Posts: 481

Rep: Reputation: 30
unmute your Master and PCM soundchannels
 
Old 02-26-2004, 07:27 AM   #3
Peacedog
LQ Guru
 
Registered: Sep 2003
Location: Danville, VA
Distribution: Slackware, Windows, FreeBSD, OpenBSD, Mac OS X
Posts: 5,296

Rep: Reputation: 168Reputation: 168
also check your xmms output plugin, quite frankly i've had better luck w/xmms using the oss output plugin.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Alsa working under 2.6.10 sharpie Slackware 20 02-18-2005 06:24 PM
alsa in 2.6.x not working? this might help a2carat Slackware 1 03-15-2004 09:47 AM
alsa 0.9.6/7 not working? Toker Mandriva 1 10-13-2003 07:55 PM
alsa not working Hampster Linux - Newbie 4 08-24-2003 03:35 AM
ALSA and EMU10K1 working and yet not working Nevernamed90 Linux - Newbie 1 01-09-2003 03:16 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:44 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration