LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-19-2008, 01:37 PM   #1
cabreu
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2006
Posts: 3

Rep: Reputation: Disabled
get a blank screen after /usr/sbin/alsaconf


I get a blank screen after /usr/sbin/alsaconf when trying to get sound back. I lose my sound after rebooting or turning on the PC.
Questions :
1) How to fix the black screen problem?
2) What can I do to keek the sound activated permanently?

Please help anyone.
cabreu@frontiernet.net
 
Old 03-19-2008, 03:10 PM   #2
magarus
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2006
Posts: 14

Rep: Reputation: 0
Thumbs up

Hello. After running
Code:
alsaconf
in order to store the settings run
Code:
alsactl store
That's all.
 
Old 03-19-2008, 04:34 PM   #3
cabreu
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2006
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Red face Did not work ??

After typing "/usr/sbin/alsaconf" the sound comes back, and the screen goes black; then I type : "alsactl store" OR "/usr/sbin/alsactl store".

I do a shut down, the screen comes back normal (to whatever Background I previously set, this case the green OpenSuse) BUT no sound.
?????
I can not figure this thing out. HELP>>>>>> Thanks.
 
Old 03-19-2008, 08:29 PM   #4
onebuck
Moderator
 
Registered: Jan 2005
Location: Midwest USA, Central Illinois
Distribution: SlackwareŽ
Posts: 12,541
Blog Entries: 23

Rep: Reputation: 1943Reputation: 1943Reputation: 1943Reputation: 1943Reputation: 1943Reputation: 1943Reputation: 1943Reputation: 1943Reputation: 1943Reputation: 1943Reputation: 1943
Hi,
Quote:
Originally Posted by cabreu View Post
After typing "/usr/sbin/alsaconf" the sound comes back, and the screen goes black; then I type : "alsactl store" OR "/usr/sbin/alsactl store".

I do a shut down, the screen comes back normal (to whatever Background I previously set, this case the green OpenSuse) BUT no sound.
?????
I can not figure this thing out. HELP>>>>>> Thanks.
You are running the commands as root?
 
Old 03-20-2008, 10:07 AM   #5
cabreu
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2006
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Yes.I did run the commands as root.
Thank You Much.
 
  


Reply

Tags
screen


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What is difference between /usr/sbin/ps & /usr/ucb/ps command rajaniyer123 Solaris / OpenSolaris 6 07-05-2007 01:53 PM
making files available in /usr/local/bin and /usr/sbin reakinator Linux - Newbie 1 10-14-2006 06:09 PM
Starting httpd: /usr/sbin/httpd: symbol lookup error: /usr/local/lib/libaprutil-0.so. bijuhpd Linux - Newbie 1 10-30-2005 06:07 PM
/usr/sbin and /sbin world read/executable... why? lazlow69 Slackware 3 04-29-2004 06:06 PM
As root, not seeing /sbin and /usr/sbin in path weghman Linux - Newbie 3 04-25-2004 02:06 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:52 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration