LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-24-2011, 03:45 AM   #1
firefiber
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2011
Posts: 16

Rep: Reputation: Disabled
Question Gentoo: GRUB doesn't load any kernels


I don't know if this should go in the Linux Newbie or Gentoo specific sub-section: I am pretty new though.

Anyway, here's the problem.
I've compiled Gentoo, it's all good. And I emerge GRUB. I edit the grub.conf file and specify the root, kernel locations. Then I run grub-install, and install it in the MBR. It ran fine, and the locations were all correct.

Now the thing is, when I reboot the computer, GRUB loads into the console. From there, I have to manually set root(hd0,0), the kernel location, and then issue boot again. It's annoying. I've checked for any typos or anything in grub.conf, and there's nothing. I've even manually setup GRUB. Still the same result. At boot, it loads the console, and I have to specify the root and kernel locations, every time.

Any suggestions?
 
Old 09-24-2011, 03:47 AM   #2
corp769
LQ Guru
 
Registered: Apr 2005
Posts: 5,817

Rep: Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002
Hello,

Could you post the contents of your grub.conf for us? Thanks!

Cheers,

Josh
 
Old 09-24-2011, 03:54 AM   #3
firefiber
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2011
Posts: 16

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Sure:

Code:
default 0
timeout 30
splashimage=(hd0,0)/boot/grub/splash.xpm.gz

title Gentoo Linux 2.6.39-r3
root (hd0,0) 
kernel /boot/kernel-2.6.39-gentoo-r3 root=/dev/sda1

title Gentoo Linux 2.6.39-r3 (rescue)
root (hd0,0)
kernel /boot/kernel-2.6.39-gentoo-r3 root=/dev/sda1 init=/bin/bb
 
Old 09-24-2011, 05:20 AM   #4
syg00
LQ Veteran
 
Registered: Aug 2003
Location: Australia
Distribution: Lots ...
Posts: 14,848

Rep: Reputation: 1823Reputation: 1823Reputation: 1823Reputation: 1823Reputation: 1823Reputation: 1823Reputation: 1823Reputation: 1823Reputation: 1823Reputation: 1823Reputation: 1823
Quote:
Originally Posted by firefiber View Post
I edit the grub.conf file and specify the root, kernel locations. Then I run grub-install, and install it in the MBR. It ran fine, and the locations were all correct.
Hmmm - so you've done everything right, therefor grub must be at fault.
In this two horse race, guess who I'm backing.

Go get bootinfoscript, do as it says, and post the RESULTS.txt
That way we'll have some real data to work with.
 
  


Reply

Tags
gentoo, grub


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Grub sometimes doesn't load sasciame Linux - Software 20 01-21-2010 01:08 PM
GRUB doesn't load rcracer7 Linux - Newbie 4 10-03-2005 01:16 AM
GRUB doesn't load Windows XP Vladk1000 Linux - Newbie 4 09-17-2005 04:08 AM
GRUB doesn't load properly n0va Linux - General 1 08-07-2005 09:07 PM
grub doesn't auto-load kernel, time/date auto-change, k3b cannot load kenji1903 Red Hat 16 03-27-2005 09:48 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:35 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration