LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-05-2004, 12:52 AM   #1
Devbmx
Member
 
Registered: Mar 2004
Posts: 35

Rep: Reputation: 15
Gentoo bootstrap.sh problems


ok ive tried to install gentoo twice, both ending up messing up in the bootstrap.sh script. I cant boot the gentoo CD for some reason (every oither distro i tried worked fine) so me and my friend set everything up using knoppix and downloaded a tarball for stage 1, and he gave me a list of what to put into my makefile.conf.
make.conf file reads:
USE="X gtk gnome"
CHOST="i686-pc-linux-gnu"
CXXFLAGS="${CFLAGS}"
MAKEOPTS"-j2"
and the error was:
make:**** No rule to make target 'j2'. Stop.
!!! Error sys-apps/sed4.0.7 failed
that error was the second time and happened about 30 min into it, the first time it went for a good 9 hours on bootstrap (guessing because i turned it on at 3 PM was still goin at 12 AM and when i woke up it was blank) and when i checked it again the screen was blank, thinking it was just the screen saver or whatever i hit enter and nothing came up, tried a number of keys and none worked, so i restarted my computer and did the whole thing all over again, anyone have any ideas what could be wrong or what to do?
 
Old 04-05-2004, 01:41 AM   #2
comp12345
Member
 
Registered: Feb 2004
Posts: 467

Rep: Reputation: 30
MAKEOPTS"-j2" should be MAKEOPTS="-j2"
 
Old 04-05-2004, 02:02 AM   #3
Devbmx
Member
 
Registered: Mar 2004
Posts: 35

Original Poster
Rep: Reputation: 15
would that cause bootstrap.sh to hang?
 
Old 04-05-2004, 02:16 AM   #4
Devbmx
Member
 
Registered: Mar 2004
Posts: 35

Original Poster
Rep: Reputation: 15
ok i just checed and my bootstrap failed again, this time i got a ne error which reads:
./libs.a(gzio.o)(text+x865) in function 'gzread'
:undefined refrence to 'errno'
!!! ERROR: syslibs/zlib-1.1.4-r2 failed
!!! function src_compile, line 29, exit code 2
!!! (no error message)
any ideas? (btw sorry if this isnt exact, i had to write it down in the dark)
 
Old 04-05-2004, 11:58 AM   #5
Devbmx
Member
 
Registered: Mar 2004
Posts: 35

Original Poster
Rep: Reputation: 15
also there were alot of lines like ./libs.a(gzio.o)(text+x865) in function 'gzread' and :undefined refrence to 'errno' for different things of course (errno always stayed the same however)
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Build Error During Gentoo Bootstrap jrtayloriv Linux - Newbie 2 12-31-2004 11:40 AM
Gentoo bootstrap problems DislexiK Linux - General 5 12-03-2004 01:22 AM
installing gentoo -- bootstrap error pumazi Linux - Distributions 1 11-10-2004 01:21 PM
Bootstrap? Ossar Linux - Software 3 10-10-2004 10:00 AM
Gentoo Bootstrap shuts down my laptop rmdl Linux - Distributions 8 08-04-2004 05:12 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:50 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration