LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-02-2004, 11:24 PM   #1
johnnyICON
Member
 
Registered: Aug 2004
Posts: 32

Rep: Reputation: 15
Exclamation GENTOO 2004.2 with LILO: ERROR GALORE


I've been at this damn install stage for practically three days. I kept on running into problems over and over again, always after I completed the core of the install, there was something small that I messed up.

Anyway, here is my problem now. I compiled the kernel, everything went fine. I made sure I did not do anything that the Gentoo install guide did not mention and tried my best to do everything that I did mention. So here I am, picking my bootloader (the past 3+ attempts I tried GRUB with no avail). I decide to use LILO, so I follow it's instructions, then I come to the part where I have to run /sbin/lilo to update the lilo loader and I come up with this message:

Code:
Warning '/proc/partitions' does not match '/dev' directory structure..
      Name change: '/dev/ide/host0/bus0/targe0/disc' -> '/dev/hda'
      The kernel was compiled with DEVFS_FS, but 'devfs=mount' was ommitted
             as a kernel command-line boot parameter; hence, the '/dev' directory
             structure does not reflect DEVFS_FS device names.
Added gentoo*
Added WindowsXP
Now from what I am reading, this should be an easy fix if I can remove the 'devfs=mount' omition line, but one problem: I do not know what the hell DEVFS_FS nor do I know where this parameter would be. It was never mentioned in the install guide, so I'm pretty much lost from here.

Just FYI:
I have Windows XP installed w/ two other primary partitions. So it takes hda1-hda3.

Hda4 I made into a extended partition and divided it into 3 logical partitions (HDA5-HDA7).
 
Old 09-02-2004, 11:27 PM   #2
scuzzman
Senior Member
 
Registered: May 2004
Location: Hilliard, Ohio, USA
Distribution: Slackware, Kubuntu
Posts: 1,851

Rep: Reputation: 47
in the lilo.conf file when it mounts the root partition
append devfs=mount to it
 
Old 09-02-2004, 11:37 PM   #3
johnnyICON
Member
 
Registered: Aug 2004
Posts: 32

Original Poster
Rep: Reputation: 15
It displays the same warning, except it has one more line added:

Code:
Warning '/proc/partitions' does not match '/dev' directory structure..
      Name change: '/dev/ide/host0/bus0/targe0/disc' -> '/dev/hda'
      The kernel was compiled with DEVFS_FS, but 'devfs=mount' was ommitted
             as a kernel command-line boot parameter; hence, the '/dev' directory
             structure does not reflect DEVFS_FS device names.
Added gentoo*
Added WindowsXP
Fatal: Default image doesn't exist
I do not have a clue what this could possibly mean.
 
Old 09-03-2004, 12:24 AM   #4
johnnyICON
Member
 
Registered: Aug 2004
Posts: 32

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I guess I'm on my own for this one.
 
Old 09-03-2004, 01:35 AM   #5
comprookie2000
Gentoo Developer
 
Registered: Feb 2004
Location: Fort Lauderdale FL.
Distribution: Gentoo
Posts: 3,291
Blog Entries: 5

Rep: Reputation: 56
Are you sure fstab is o.k.
 
Old 09-11-2004, 11:25 AM   #6
johnnyICON
Member
 
Registered: Aug 2004
Posts: 32

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Yea it's ok.

I don't know what it means but it's not affecting Linux much, at least from what I can see. With all these complicated procedures and what not with Linux, I am pretty sure that it will be detrimental to my system later on. So if anyone out there knows what this error means, please give me a shout. Even though its not preventing me from using Linux, I would like to correct the error.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
does gentoo 2004.2 already come with x ? cyanide_2 Linux - Newbie 6 01-24-2005 09:43 AM
Triple Boot, Mandrake 10.1, Gentoo 2004.3, WinXP - LiLo SyphonFilterX Mandriva 2 12-28-2004 01:29 AM
Gentoo 2004 instalation Black-Magoat Linux - Newbie 1 11-25-2004 11:03 AM
gentoo 2004.1 NIC nodiaque Linux - Networking 1 09-20-2004 07:18 PM
Grub and Lilo problems on Gentoo 2004.1 Installation p00ties Linux - Software 5 07-03-2004 11:02 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:12 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration