LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 07-17-2001, 05:09 PM   #1
eyemopiated
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2001
Location: halifax
Distribution: mandrake 7.2
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
Cool garbagy screen, says "PC Display settings correct?"


HOLY DEAR GOD!!

ok, so im a windows person, but i have been using a computer since i was about 8 or so.. started with the commodore 128, then dos, win 3.1, 3.11, 95, 98..... whatever they're all the same crappy os's (windows i mean)

So i got a copy of Mandrake 7.2 and installed it on a compaq presario 7947. its basically a crap pc, like my presario 5000 series.. only diff. is the 7000 series has a much bigger case and is more upgradeable.

the 7947 im running linux on has a AMD Athlon 600, 64 ram, ati all-in-wonder 128 32mb agp card, 30gb western digital, firewire.. thats all the important stuff.

Basically i switched the resolution from 640x480 -> 800x600, and the screen wants to turn off now, so for me to see anything i have to turn the screeen off and on again, and even THEN it only lasts about 5 seconds and i have to turn it off and on again!!
UGH its frustrating.
overall though i am impressed with the setup.. seems pretty stable except for the video stuff.

thx for any help
 
Old 07-18-2001, 04:09 AM   #2
jostber
Member
 
Registered: Jul 2001
Location: Skien, Norway
Distribution: Slackware 14.0 64-bit
Posts: 228

Rep: Reputation: 41
What XFree86 version do you use? I would recommend version 4.0.3 or the new 4.1.0 to get optimal video performance.

Here is an overview of the drivers you should use based on X-version:

http://www.au.linuxvideo.org/gatos/
 
Old 07-18-2001, 07:55 AM   #3
cinnix
Member
 
Registered: Jun 2001
Location: Northern Ohio
Distribution: RedHat, Engarde and LFS
Posts: 237

Rep: Reputation: 30
It sounds to me like you are overloading your monitor. Although rare, it is possible to fry your monitor by choosing the wrong settings. Make sure you are choosing te correct video card and monitor settings when you are setting up X.
 
Old 07-18-2001, 01:52 PM   #4
eyemopiated
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2001
Location: halifax
Distribution: mandrake 7.2
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
monitor is working now @ std. res., as for the video, absol. clueless

I'm really at a loss, i need a linux for idiots book, or the like hehe

So my monitor is working ok now.. i just wont put it at any higher res's.
If there is an equivalent program in linux (which i bet there isn't to internet connection wizard for windows, what would it be called if there is.
I cant get my net setup on this box yet.
Are there a few key programs that i should be using to help setup the net.
i live in halifax nova scotia, and have eastlink cable hsi.
thanks in advance
 
Old 07-19-2001, 04:29 AM   #5
cinnix
Member
 
Registered: Jun 2001
Location: Northern Ohio
Distribution: RedHat, Engarde and LFS
Posts: 237

Rep: Reputation: 30
I found this by doing a search on alltheweb.com http://www.oswg.org/oswg-nightly/osw...ble-Modem.html
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fedora Core 2: Screen Resolution can not change from "800X600" to "1024X 768" suhaimi_sj Fedora - Installation 18 12-17-2009 03:29 AM
"Xlib: extension "XFree86-DRI" missing on display ":0.0"." zaps Linux - Games 9 05-14-2007 03:07 PM
Xlib: extension "XFree86-DRI" missing on display ":0.0". fostiator Linux - Hardware 15 02-20-2005 07:13 AM
Couldn't display "SMB:///" , No host "(Null)" could been Found?????? munkey Linux - Newbie 3 05-03-2004 04:30 PM
bash-2.05b# Xlib: extension "XFree86-DRI" missing on display ":0.0". citrus Linux - General 8 02-22-2004 10:43 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:24 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration