LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 05-17-2010, 09:31 AM   #1
clericvash
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2004
Location: England
Distribution: Ubuntu 10.10
Posts: 14

Rep: Reputation: 0
games have stopped running


Ok technically this would be a gaming related post but since it's not specific to one game i am posting it here. Seems to be a proper problem with my install now.

I have the latest drivers installed from ati, everything worked fine recently but now suddenly no games will run. I can access the Catalyst control centre, so it's not like my drivers got accidentally removed.

i get this error via terminal on any game i try to run, warsow, 0 a.d. etc
Quote:
********************
ERROR: Failed to load libGL.so.1
********************
Error: Failed to load libGL.so.1
I am thinking somehow a certain library i needed got removed?
 
Old 05-17-2010, 09:40 AM   #2
AlucardZero
Senior Member
 
Registered: May 2006
Location: USA
Distribution: Debian
Posts: 4,817

Rep: Reputation: 609Reputation: 609Reputation: 609Reputation: 609Reputation: 609Reputation: 609
Assuming Ubuntu (you don't say), libGL.so.1 is provided by your graphics driver. Try upgrading / un-and-reinstalling your drivers.
 
Old 05-18-2010, 08:55 PM   #3
jscherer92
Member
 
Registered: May 2010
Location: Illinois
Distribution: Ubuntu 10.04
Posts: 43

Rep: Reputation: 16
Well it all depends on the way you installed the drivers. If you installed them from the ATI/AMD website, uninstall those and install the fglrx drivers that come with Ubuntu. If you got the fglrx drivers uninstall those and try the ones from the ATI/AMD website. If these do not work look for the open source drivers. This is my best advice to you because if it an OpenGL problem, then that is a graphics issue.

Justin

Last edited by Tinkster; 05-24-2010 at 12:36 AM. Reason: link spam removed
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Running process stopped ericli Linux - Newbie 5 05-07-2009 05:22 PM
Shorewall is running but iptables is stopped mikieboy Linux - Software 7 06-30-2008 07:26 PM
Some standard games have stopped working mhl Linux - Games 5 07-12-2004 06:20 PM
Cron stopped running? willemdebeer Linux - Newbie 1 01-02-2004 02:33 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:02 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration