LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-30-2002, 04:04 AM   #1
Milouzer
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2002
Location: FR
Distribution: RedHat, Debian, Knoppix, Mepis
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Talking First boot error for a poor new Linux guy...


Hi there,

Waooo... finally decided to use forum and more... forum for Linux.
So do not lugh too loud 'cause I'm speaking about RedHat 6.1.
I take the problem from the source so I am starting low.

Not so low asa I am trying to install it on a disk where WinME (booouuuuoouuuu!) is installed. And of course, first 1024 cylinders are used. So forget LILO and MBR.

Installation works pretty fine (in fact it works 8 times fine!!).

When I try to boot for first time with a boot disk created during instal I recieve that:
Error 0x10

I have created a new boot disk with ramwrite from DOS session.
Boot with it returns:
Kernel Panic: VFS: Unable to mount root fs on 03:01

More information that could help.
I am using a multi boot application that detect Linux. But whn I start it, I have to setup my network card and then give an URL for second part of install..... strange as evrything come from a CDROM gives with an installation manual. It is shown as AFPLinux (or something like that :-)

Regarding info from web.. it might be due to Network card.

So if you have any idea any solution (except removing Win partition) let me know... Hope I would be helpfull for you next time
Cheers,

(speaking french + english)
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
First boot of slackware, poor performance Patgod Slackware 10 03-28-2004 12:50 AM
Where's the guy who had a link to DAP for linux in his sig? Bensoft Kill MS Linux - General 0 11-17-2003 09:58 PM
To the Linux Gang and Especially that finegan guy B McHack LinuxQuestions.org Member Intro 4 06-24-2003 12:43 AM
Linux Books? Which to guy? ShadowGod Linux - General 1 01-08-2003 09:33 AM
windows guy going linux... new_linux_goof Linux - Software 25 04-07-2002 08:24 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:31 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration