LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-28-2004, 11:13 PM   #1
vijayind
Member
 
Registered: Feb 2004
Distribution: Debian Sarge
Posts: 33

Rep: Reputation: 15
Angry Feble sound in RH 9


Hi,

I havee Red Hat 9 Workstation with Windows ME. After installing RH 9, i found that it plays all sound on my 880W speakers equal to a wisper.
I can hear even many of my MP3's.
I have tried installing xmms,Mplayer,Xine etc. But still the sound is very very low.

Linux shows my card to be :
Ensoniq ES1371 Audio PCI 97
the sound played during detection is also vey light.

But in Windows,all is well. Its shows my sound card as:
Creative Sound Blaster Audio PCI 128(WDM)

Please help !!!
 
Old 06-28-2004, 11:21 PM   #2
qwijibow
LQ Guru
 
Registered: Apr 2003
Location: nottingham england
Distribution: Gentoo
Posts: 2,672

Rep: Reputation: 47
Sound Blaster is a company that makes sound cards...
the ES1371 is a Chip on the sound card....

windows is calling your sound card by its manufacture name,
linux is calling it by its Driver name.

so nothing to worry about there.

this may seem stupid, but have u tried turning the volume up ?
is aumix installed ? run aumix, and turn up all the channels, especially PCM and volume.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No sound coming from my sound blaster audigy 2 ZS platinum sound card msab Linux - Hardware 9 12-05-2010 06:10 AM
ALSA MIDI: Sound fonts for NVIDIA/NForce Soundstorm on-board sound vharishankar Linux - Hardware 6 09-04-2007 01:37 PM
FC2: Sound Card (SiS SI7012) Detect But Donot Play Sound rajanaeem Linux - Hardware 0 10-22-2004 04:41 PM
Need to run system-config-sound after every boot too make sound work in FC2 jrbiochem Linux - Hardware 11 08-04-2004 08:08 AM
How to make a sound on Realtec ALC-650 card sound on a Shuttle ST62K? Laurent Linux - Hardware 0 05-30-2004 12:57 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:39 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration