LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-23-2006, 02:11 AM   #1
kevincuthbert
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2006
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Angry fatal server error no devices detected


I run Ubuntu 6.06 Dapper Drake and it has been working perfectly on my desktop for a while now. No hardware changes have been made. My display adapter is an onboard SiS 661FX on "PCI:1:0:0"

It was automatically configured by xserver in /etc/X11/xorg.conf as;
"vesa"
"PCI:1:0:0"

But it still worked perfectly even though it was an SiS.

On booting up yesterday I got a nessage;

FAILED TO START THE XSERVER
IT IS LIKELY IT IS NOT SET UP CORRECTLY
EE NO DEVICES DETECTED
NO SCREENS FOUND

I then just have a command prompt.

If I run
sudo X :1 -scanpci
all pci's are displayed from 0:0:0 to 0:5:0
but no 1:0:0 !!! Is this correct.

I have modified xorg.conf and changed to "ati" "radeon" "vesa" "vga"
"sis" EVERYTHING but still no luck.

I have used "sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver" to reconfigure after every change but still NOTHING !!
 
Old 08-23-2006, 10:08 AM   #2
kevincuthbert
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2006
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Fixed !!

It was a faulty xserver update.

I fixed it as follows;

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

Thanks
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sound Server Fatal Error: Error - artsmessage: /tmp/mcop-root is accessible owned... m07hm4n Linux - Software 1 08-14-2006 01:01 PM
fatal server error - server is already active for display 0+vnc suna22 Linux - Software 0 05-24-2006 09:35 AM
Debian startx Fatal Error : Failed to initialize core devices TextBrowserAddict Debian 2 08-21-2005 10:42 PM
rpmdb: fatal region error detected; run recovery lil_becky Linux - Newbie 1 01-20-2005 01:00 AM
X won't start: "Fatal server error: failed to initialize core devices" ! Debianewb Linux - Newbie 14 08-27-2002 05:21 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:39 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration