LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 04-25-2012, 08:21 AM   #1
daisychick
Member
 
Registered: Nov 2006
Location: Texas
Distribution: ubuntu 12.04 LTS
Posts: 144

Rep: Reputation: 0
fails to boot after grub


xubuntu 11.10.

So, no changes. no updates. Everything has been working fine. I went to reboot and grub shows up and bam. Nothing. alt-f2 doesn't get me anywhere. Nothing happens. I hit ctrl-alt-del and it restarts and brings me back to grub. I can't get the kernel to load and I"m not sure what the next step should be. I'm not familiar enough with how linux loads. Suggestions?
 
Old 04-25-2012, 08:35 AM   #2
camorri
Senior Member
 
Registered: Nov 2002
Location: Somewhere inside 9.9 million sq. km. Canada
Distribution: Slackware 14.1
Posts: 4,839

Rep: Reputation: 431Reputation: 431Reputation: 431Reputation: 431Reputation: 431
Get out you install dvd, boot the system with that. There is an option to use the install media as a live CD/DVD.

Once booted, you can mount any partitions you need to, have a look at what grub is pointing at. You will have to do some PD, to fix.

Post what you find, ask more questions. With what you have posted so far, there is not enough information to guide you.
 
Old 04-25-2012, 08:51 AM   #3
daisychick
Member
 
Registered: Nov 2006
Location: Texas
Distribution: ubuntu 12.04 LTS
Posts: 144

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I added noapic to the boot options and it booted. Not sure what changed but something wonky is going on.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] New Squeeze install fails to boot (not even to grub) jrdioko Debian 8 06-05-2011 11:50 AM
GRUB fails to boot any OS kemtnbkr Linux - Newbie 3 02-18-2011 09:47 AM
GRUB fails to boot OS shahgols Linux - General 7 01-04-2007 03:08 PM
GRUB LILO Boot loader fails mefrmdelhi Debian 1 09-21-2006 01:32 PM
GRUB dual boot with two diff kernels fails at boot mosquito_dk Linux - Software 3 09-06-2004 09:18 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:27 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration