LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-20-2005, 01:15 PM   #1
gwalk
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2004
Location: West Michigan
Posts: 7

Rep: Reputation: 0
Failed to start X server


--------------------------------------------------------------------------------

Hi,
I just installed Ubuntu 5.10 on my computer and get the error "failed to start the X server" I get the same thing when booting from the hard drive or trying to boot from the live cd.

I am a real Linux newbie here, never been able to get a Distro running. tried Red Hat, Fedora Core, FC-2 and now Ubuntu and there always seems to be an issue.

Some Specs:
Mobo: Abit AA8XE
Video: ATI Radeon X700 Pro (PCI-express)
Proc: Intel P4 3.06
Ram: Pny DDR2 1024 MB

In part screen shows:

Module Loader present
OS Kernel: Linux version 2.6.12.9-386 (GCC version 3.4.5 20050809 (pre release) (Unbuntu 3,4,4-6 ubuntu) #1 Mon Oct 18 (**) from config file

Can anyone help me get this OS going ?

Thank You





Last edited by gwalk; 11-20-2005 at 01:17 PM.
 
Old 11-20-2005, 01:18 PM   #2
Xapt3r2ooX
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2005
Location: Miami,FL
Distribution: Kanotix
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
hey i have the same video card as you and i always get the same problem in 64 bit Linux OS's. In SUSE my colors were distorted and in Ubuntu Live it failed to start Xserver too. I tried a 32 bit OS and it works perfect. Im using Kanotix. For the 64 bit one it didnt load up i dont know why. Its prolly our video gcards.
 
Old 11-21-2005, 11:23 AM   #3
gwalk
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2004
Location: West Michigan
Posts: 7

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Anyone ?
 
Old 11-21-2005, 04:10 PM   #4
burntfuse
Member
 
Registered: Sep 2005
Location: Laurel, MD, USA
Distribution: Slackware 10.1, FC5
Posts: 164

Rep: Reputation: 30
Just a guess, but maybe there aren't working drivers for your video card yet?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
when i try to start samba pdc's smb service nmbd failed to start . sandeepchau123 Linux - Newbie 2 10-20-2007 01:59 PM
access Samba server: control violation /etc/rc.d/init.d/smb start failed Paul.Hermans Mandriva 1 07-25-2005 04:46 PM
Red Hat X - Failed to start the display server several times in a short time in.. mjkchi Linux - General 0 12-13-2003 11:08 AM
Pam authentification failed, cannot start x Server Final Linux - Newbie 4 11-21-2003 08:26 PM
X won't start: "Fatal server error: failed to initialize core devices" ! Debianewb Linux - Newbie 14 08-27-2002 05:21 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:25 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration