LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 12-19-2007, 12:57 PM   #1
gusty
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2007
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Failed to start the xserver


Hi

My graphic card is nvidia ,i encounter problem during boot ubuntu and enter graphic mode ,
error is : " Failed to start the xserver ..... "
i run fallow code to fix it

Code:
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg
i choose "nv" in select graphic driver section ......
but when i reboot ,i encouter that error again ....
how to i fix this problem?
 
Old 12-19-2007, 01:07 PM   #2
Dinithion
Member
 
Registered: Oct 2007
Location: Norway
Distribution: Slackware 14.1
Posts: 443

Rep: Reputation: 56
That error doesn't really tell us anythin. Do you have a complete output of the error?
You could try to enable vesa and disable dri and glx. You might have to do this manually by comment out those lines from xorg.conf(Remember backup)
 
Old 12-19-2007, 02:48 PM   #3
zeeple
Member
 
Registered: Sep 2006
Distribution: Fedora 8, RHEL 5
Posts: 62

Rep: Reputation: 15
I recently upgraded from Fed7 to Fed8 and ended up with the same problem. I downloaded an updated driver from Nvidia's site, scp'd it my workstation and ran it as root. This fixed the problem for me. Good luck.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
xserver-xorg failed error deepclutch Debian 3 11-21-2007 10:50 AM
Failed to start xserver in suse 10.1 PLZ HELP URGENTLY fireblade_spark Linux - Newbie 7 10-09-2007 04:34 AM
Problem for video card =XServer failed to start! Eric2007 Fedora - Installation 1 08-29-2007 11:41 AM
xserver-xfree86: Xserver could not start on my ATI-radeon video card Shankarrajus Debian 2 07-17-2006 07:00 AM
XServer failed to load... Kieffer87 Ubuntu 2 01-16-2006 08:38 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:56 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration