Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!


  Search this Thread
Old 10-17-2003, 10:59 AM   #1
LQ Newbie
Registered: Apr 2002
Posts: 20

Rep: Reputation: 1
failed to bring eth0 up


I have a pc: AMD 2600+, 512 MB DDRAM

I've installed Gentoo Linux on it but the network won't work althoug it thit in previous installation. I didn't really did anything different in the installation except for trying to config the kernel to my needs with:

genkernel --config

but I didn't changed much there if not nothing.

when i start up now I get the following error:


*Bringing eth0 up
modprobe: modprobe: can't locate module

*Failed to bring eth0 up
ERROR: problem starting needed services
"netmount" was not started


I don't want to reinstall just for this single problem.

I hope you can help me. Thanks anyway for just reading this.

Greets Dante
Old 10-17-2003, 11:14 AM   #2
Registered: Aug 2003
Location: Castricum, The Netherlands
Distribution: Debian
Posts: 49

Rep: Reputation: 15
Got the exact same error with my gentoo install.
Sorry can't help you, but I'l stick around for the answer, and maybe some useful input lateron..

Old 10-17-2003, 11:30 AM   #3
LQ Newbie
Registered: Apr 2002
Posts: 20

Original Poster
Rep: Reputation: 1


i was so hopefull with already one reply :-D


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Failed to bring up eth0 (RTL8029) yobobski Linux - Networking 3 09-15-2005 03:43 PM
Failed to bring eth0 up in SuSe 8.1 copter Linux - Newbie 1 03-06-2004 10:05 PM
Failed to bring eth0 up in suse 8.1 startup copter Linux - Networking 1 03-06-2004 07:45 PM
Failed to bring eth0 up amphibious Linux - Newbie 1 09-25-2003 05:12 PM
Failed to bring up eth0 on startup - RH8 Ryanitus Linux - Newbie 25 02-15-2003 07:04 PM

All times are GMT -5. The time now is 03:50 AM.

Main Menu
Write for LQ is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration