LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-16-2007, 08:12 PM   #1
Gortex
Member
 
Registered: Nov 2005
Location: Enid Ok
Distribution: ubuntu 64 , debian , fedora core , vista ultimate 64, Winows 7 64 ultimate :p
Posts: 219

Rep: Reputation: 30
EXT3 fs and LVM question


I am trying to Mount a Volume but when I do I get this error

EXT3-fs error (Device dm-1) ext 3_check descriptors: block bitmap for group 1536 not in group (block 11136543)



any ideas on how to repair this or if you can even repair it
 
Old 07-16-2007, 08:45 PM   #2
AwesomeMachine
Senior Member
 
Registered: Jan 2005
Location: USA and Italy
Distribution: Debian testing/sid; OpenSuSE; Fedora; Mint
Posts: 2,629

Rep: Reputation: 458Reputation: 458Reputation: 458Reputation: 458Reputation: 458
On boot hit 'e' for edit. Drop down to the kernel line with the down arrow. Hit 'e' again, and add this to the end of the line:

init 1

This will boot into run level 1 where you can run:

e2fsck

and act accordingly.
 
Old 07-16-2007, 08:48 PM   #3
Gortex
Member
 
Registered: Nov 2005
Location: Enid Ok
Distribution: ubuntu 64 , debian , fedora core , vista ultimate 64, Winows 7 64 ultimate :p
Posts: 219

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Would the best way to do that be, set the -y flag and let it run its course ?
 
Old 07-16-2007, 09:35 PM   #4
Simon Bridge
LQ Guru
 
Registered: Oct 2003
Location: Waiheke NZ
Distribution: Ubuntu
Posts: 9,211

Rep: Reputation: 198Reputation: 198
Let me guess... it is the following issue:
http://www.linuxquestions.org/questi...63#post2825663
 
Old 07-17-2007, 12:33 AM   #5
Gortex
Member
 
Registered: Nov 2005
Location: Enid Ok
Distribution: ubuntu 64 , debian , fedora core , vista ultimate 64, Winows 7 64 ultimate :p
Posts: 219

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Yeah, I was trying to just get the old installation back up and running, and was wondering How to get it to boot again but it never worked but none the less... its all fixed and running any how.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ext2 ext3 lvm restore Shade00 Linux - Hardware 0 10-20-2005 02:58 PM
Resizing an ext3 LVM Partition PenguinPwrdBox Linux - Software 1 09-04-2005 02:34 AM
RH Enterprise 4 + LVM + ext3 super_paws Red Hat 3 04-30-2005 04:23 AM
enlarging ext3 problem with lvm jadupl2 Linux - Enterprise 2 01-10-2005 03:42 PM
extending ext3 lvm Kroenecker Linux - Newbie 2 12-31-2003 06:51 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:29 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration