LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-24-2004, 02:15 PM   #1
rusty_slacker
Member
 
Registered: Sep 2004
Location: Mars, right next to the UAC base
Distribution: Fedora Core 3/Knoppix 3.4
Posts: 138

Rep: Reputation: 15
evil sound drivers


hey fellow nerds and little nerdlings!
i have a slack 10 setup on my pII 450 w/Matrox Millenium g200. my setup is like this:
windows 2k: /dev/hda1
linux root: /dev/hdb3
linux boot: /dev/hdb1
swap: /dev/hdb2
128 mb ram, ess audiodrive sound card
The sound has given me nothing but problems. i can't get any sound at all w/in kde. i tried suse, and it had a sound driver for my board, but when i wiped it for slack, slack had none. i also try to play quake 2 on my computer and i get a message like this:

Sound initialization......
opening /dev/dsp
/dev/dsp does not exist

may a holy penguin angel come to my rescue.....*augh!!!*
 
Old 11-24-2004, 02:17 PM   #2
Brane Ded
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: over there
Distribution: Debian Testing
Posts: 191

Rep: Reputation: 30
Have you run alsaconf yet?
 
Old 11-24-2004, 02:21 PM   #3
rusty_slacker
Member
 
Registered: Sep 2004
Location: Mars, right next to the UAC base
Distribution: Fedora Core 3/Knoppix 3.4
Posts: 138

Original Poster
Rep: Reputation: 15
yeah
 
Old 11-24-2004, 02:25 PM   #4
Brane Ded
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: over there
Distribution: Debian Testing
Posts: 191

Rep: Reputation: 30
Do the drivers for your soundcard show up in lsmod?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Proprietary nvidia drivers vs. generic intel sound and ethernet drivers vharishankar Linux - Hardware 2 02-22-2005 06:32 AM
Evil sagem fast or evil mandrake???? edgefield Mandriva 17 01-24-2005 04:22 AM
Evil, evil question. x_fire_phly General 5 10-03-2004 04:56 PM
ATI 3.2.8 Drivers Are Evil -- big problems! visjes Linux - Hardware 0 11-28-2003 09:02 AM
Can I load both oss (kernel sound drivers) and alsa in 2 sound cared system? cmisip Linux - General 0 04-12-2003 02:27 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:10 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration