LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-15-2003, 08:29 PM   #1
Anthrax
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2003
Location: Kuala Lumpur,MY
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
Ethernet modem problems..


Hi!
I have an aztech ethernet modem 305E and RH linux 9. My present hardware connections are 1 LAN card (realtek) connected to the modem. In windows xp, the ethernet modem works at last.

However in linux,the modem still cannot surf the net. I have tried a few methods. Here goes:

1) I set up my LAN card to use DHCP and auto get DNS.
2) I set up my LAN card to static IP addresses (10.0.0.1) and subnet mask 255.0.0.0 .
3) For the connection itself, I use 'adsl-setup' to setup ppp0. The settings for adsl-setup are - root:name@streamyx / auto get DNS from ISP / connection to be on continuously / no firewall / do not activate ppp0 on bootup
4) I used the graphical program to setup ppp0, which basically ask the same settings with adsl-setup

I used different combinations with the above 4 methods but none worked. In mozilla, if I type the modem's ip address,there's a message saying 'unable to connect to 10.0.0.2'. For adsl-start, there will be a message saying 'link is down' or 'terminated' after a while. Then lastly, if I activate ppp0 using the graphical program, ppp0 will be activated for several seconds b4 it becomes deactivated again.

Do you know of any solutions ? Please reply quickly if you can....thanks!!
 
Old 07-15-2003, 11:16 PM   #2
softcore26
Member
 
Registered: Jul 2003
Location: columbia
Distribution: Linux+XP
Posts: 40

Rep: Reputation: 15
"modeprobe 8139too" (i am assuming that your nic is realtek and its driver is 8139too)
then do "dhcpd eth0"
then do "ifconfig"
(you can also do a "ping")
..it should work..otherwise...there are some other problems
 
Old 07-16-2003, 03:08 AM   #3
Anthrax
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2003
Location: Kuala Lumpur,MY
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Allright... I'll try it straight away rite now.. thanks man!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SUSE 9.2 detect my [B]ADSL USB-Ethernet Modem-Router [/B] as a [B]Dial up modem[/B]. myprecius Linux - Hardware 0 06-27-2005 10:21 AM
using USB and ethernet on modem at once SlipAway172 Linux - Networking 1 06-23-2005 05:24 AM
Ethernet Adsl Modem Driver Problems And Install Problems... akhilnair Linux - Hardware 12 11-28-2004 09:19 AM
Ethernet modem problems ZhiYi Linux - Networking 2 07-16-2003 11:08 AM
Ethernet, Modem, Soundcard chrisharkness Linux - Hardware 1 12-07-2002 03:46 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:33 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration