LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-19-2005, 02:26 PM   #1
pychosis
Member
 
Registered: Jan 2005
Location: grimsby=england
Distribution: dual boot windows 7 and bodhi laptop and fedora pc and 2 windows machines
Posts: 40

Rep: Reputation: 5
ethernet card + suse = ??????????????


im trying to set up the internet on my suse pc via an ethernet card and cable modem,,,,,, the card is an ACCTON NETWORK EVERYWHERE FAST NC100 ive got the suse manual and ive downloaded a file from CHETNET KNOWLEDGE BASE .the chetnet file is for setting up a ntl cable modem on linux using an ethernet card which is everything ive got...........the suse finds my card and everything but the chetnet file tells me change things to get it running as it wont let me browse as it is. when t type in DEVICE=etho
ONBOOT=YES
BOOTPROTO=dhcp
then it tells me to press esc then type :wq! i get the error message
/etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg=eth0 E212:cannot open file for writing
PLEASE HELP
 
Old 01-19-2005, 06:44 PM   #2
Peacedog
LQ Guru
 
Registered: Sep 2003
Location: Danville, VA
Distribution: Slackware, Windows, FreeBSD, OpenBSD, Mac OS X
Posts: 5,296

Rep: Reputation: 168Reputation: 168
Hi, this DEVICE=etho should be DEVICE=eth0 as in zero. What editor are you using, and are you doing this as root or su -?
good luck.
 
Old 01-20-2005, 07:08 PM   #3
rtspitz
Member
 
Registered: Jan 2005
Location: germany
Distribution: suse, opensuse, debian, others for testing
Posts: 307

Rep: Reputation: 32
have you tested the DSL setup option within SUSE's yast ?

I just used that and everything worked fine.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Suse 9.0 doesn't detect Ethernet card on nVidia shipset 2, on-board card Realtek 8201 devilpim Linux - Newbie 3 05-27-2006 01:08 AM
suse 9.1 vs. pcmcia ethernet card thoralf Linux - Laptop and Netbook 1 03-05-2005 07:10 AM
suse +ethernet card????????/ pychosis Linux - Newbie 1 01-19-2005 02:32 PM
Ethernet card on laptop: I installed my D-Link ethernet card into Redhat 9, not detec brighamr Linux - Hardware 0 05-18-2004 01:33 AM
Frustrated! Best Ethernet Card for Suse 8.0 volcano2020 Linux - Networking 1 02-20-2003 07:03 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:30 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration