LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-17-2003, 09:45 PM   #1
Stalkz
Member
 
Registered: Mar 2003
Location: Teh 518
Distribution: SuSe
Posts: 68

Rep: Reputation: 15
Ethernet adapter not listed...


I posted this in the mandrake section because I'm on 9.1 right now and decided I should also post it here.

This is a problem I've had with every distro I've tried to install (gentoo, mandrake and redhat)

I have an Intel 21143-Based PCI Fast Ethernet Adapter (Generic) and it's not listed as a possible choice anywhere that I've seen and hence I can't go online on linux.



I've tried all the other "Intel" adapters and I've tried the wizard on mandrake and it sais it finds whatever I have but whatever it is that it's finding isn't connecting me to the net...

The hardware list thing in the wizard gave me this and I think it might explain something, but I dont know what

agpgart :Intel Corporation|440LX/EX - 82443LX/EX host bridge [NOT_DEFINED]
unknown : Intel Corporation|449LX/EX - 82443LX/EX host bridge [NOT_DEFINED]
tulip : DEC|DEC Chip 21142/43 [NOT_DEFINED]
unknown : Intel Corporation| 82371AB PII X4 ISA [NOT_DEFINED]
unknown : Intel Corporation| 82371AB PII X4 IDE [NOT_DEFINED]
usb-uhci : Intel Corporation| 82371AB PII X4 USB [NOT_DEFINED]
sonypi : Intel Corporation| 82371AB Bus Master IDE Controller [NOT_DEFINED]
card: Matrox Mill II Matrox II MGA 2164w (millenium II) [NOT_DEFINED]
unknown :unknown USB UHCI Root Hub (hub) [NOT_DEFINED]

For some reason all the lights show on the modem box (that its connected to the computer, recieving data, and is online and such) but it still doesnt connect as far as letting me use gaim and such.
 
Old 10-18-2003, 12:47 AM   #2
rakriege
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: San Deigo, CA
Distribution: FC3, Win2k Server, XP Pro & 2003 Server
Posts: 198

Rep: Reputation: 30
make sure
1. router is set as a DHCP

2. PC is set as Dynamic or DHCP enabled

3. the cable connecting the PC & Router is a Patch cable and not a Cross Over cable


always check harware first
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
USB Ethernet Adapter help mcrexx Linux - Newbie 5 09-18-2005 04:54 PM
Listed partition in cfdisk, but not listed in /dev? Erik_the_Red Linux - Newbie 7 08-06-2005 12:44 AM
Ethernet not listed, 9.1 Stalkz Mandriva 9 02-18-2005 03:24 AM
Ethernet Adapter mprice74 Linux - Laptop and Netbook 2 09-09-2003 12:40 PM
Wireless to ethernet adapter ender0901 Linux - Wireless Networking 7 07-12-2003 04:44 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:24 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration