LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-20-2001, 03:42 PM   #1
Mohsin
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2001
Posts: 11

Rep: Reputation: 0
Red face


I have a realtec NIC in RH7 Computer and it is not working.

When I type ifconfig eth0 .. it could not fetch.

Any notions

In Hope

Mohsin




 
Old 04-20-2001, 04:38 PM   #2
trickykid
LQ Guru
 
Registered: Jan 2001
Posts: 24,149

Rep: Reputation: 234Reputation: 234Reputation: 234
Have you read the HowTo's on http://www.linuxdoc.org, and maybe checked out the manufacturers web site for any possible driver downloads or support info?
 
Old 04-22-2001, 01:48 PM   #3
Mohsin
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2001
Posts: 11

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Unhappy I did


Tricky


I have check http://www.dlink.com and cannot find any updated drivers for Linux RH7 for D-Link DFE-530TX NIC.

I also tried the VIA-RHINE.C from the HOWTO's where you told me to check and it did not work and then I also updated RH 7.0 Package Enhancement from http://www.redhat.com/support/errata...a-updates.html and it did not also work.


Its gettimg crazy this is the fourth day and I am spending so much time with Linux to just configure an NIC.

Any advise please.

In Hope

Mohsin






Quote:
Originally posted by trickykid
Have you read the HowTo's on http://www.linuxdoc.org, and maybe checked out the manufacturers web site for any possible driver downloads or support info?
 
Old 04-27-2001, 03:12 PM   #4
tfrye
Member
 
Registered: Dec 2000
Posts: 60

Rep: Reputation: 15
OK, I dont mean any disrespect, but are you sure you have the network settings correctly entered? The DLink you have is the same model I have and it works well. But initiallu I had problems because A. I did not configure the network settings correctly, and B. the BIOS had the PnP option turned on.
 
Old 04-30-2001, 08:06 AM   #5
Mohsin
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2001
Posts: 11

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Smile


I guess everything is configured accordingly ... and it is still not opertaional and now I am going to upgrade my kernel and compile it.

If you have any furthe suggestions Please feel free to provide me with it.

Thank you for your input.

Mohsin




Quote:
Originally posted by tfrye
OK, I dont mean any disrespect, but are you sure you have the network settings correctly entered? The DLink you have is the same model I have and it works well. But initiallu I had problems because A. I did not configure the network settings correctly, and B. the BIOS had the PnP option turned on.
 
Old 04-30-2001, 03:08 PM   #6
reader
Member
 
Registered: Apr 2001
Location: Gulf of Biscay
Posts: 32

Rep: Reputation: 15
Question

When the machine starts, can you see the irq for the realtek?. Is ok?
Wich error says ifconfig?
I first have this problem: My realtek donīt go, but then I changed my Award BIOS that says 'PnP OS' to 'NO' and the realtek goes ok.

Bye
 
Old 04-30-2001, 06:18 PM   #7
Mohsin
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2001
Posts: 11

Original Poster
Rep: Reputation: 0

At startup it shows FAIL on eth0 ......

its giving me a grief now I am about to upgrade and compile my kernel to 2.4.3 .. I know there is 2.4.4 available.

Kind Regards

Mohsin



Quote:
Originally posted by reader
When the machine starts, can you see the irq for the realtek?. Is ok?
Wich error says ifconfig?
I first have this problem: My realtek donīt go, but then I changed my Award BIOS that says 'PnP OS' to 'NO' and the realtek goes ok.

Bye
 
Old 05-01-2001, 03:12 AM   #8
reader
Member
 
Registered: Apr 2001
Location: Gulf of Biscay
Posts: 32

Rep: Reputation: 15
Red face

Another thing, Mohsin:
I think my last suggestion:
Can you assign from your BIOS a IRQ to this card?
Try it!

Bye
Reader
 
Old 05-01-2001, 08:05 AM   #9
Mohsin
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2001
Posts: 11

Original Poster
Rep: Reputation: 0
No, I can't I don't have such option in my BIOS.

Mohsin


Quote:
Originally posted by reader
Another thing, Mohsin:
I think my last suggestion:
Can you assign from your BIOS a IRQ to this card?
Try it!

Bye
Reader
 
Old 05-03-2001, 02:56 AM   #10
Saptech
Member
 
Registered: Nov 2000
Location: Third Stone from the Sun
Distribution: Mageia 5, Debian Stretch & Funtoo Linux
Posts: 140

Rep: Reputation: 25
Etho

You didn't say which Realtek you had, but I had one a 8029 and neva did get it working. Why not just buy another Nic, like a 3com model, their real cheap now days and most 3com's are always compatible.
 
Old 05-03-2001, 10:19 AM   #11
Mohsin
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2001
Posts: 11

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Re: Etho

Yes, I have 8019 Realtek. I did try the 3COM, Intel Ether Express too but no luck.

I found the option in my BIOS and now I have set my BIOS to use the IRQ 10 first available and have set my Realtek's IRQ 10 and Adress 300.

Let's see if it works now.

Any further assistance is appreciated.

Regards

Mohsin



Quote:
Originally posted by Saptech
You didn't say which Realtek you had, but I had one a 8029 and neva did get it working. Why not just buy another Nic, like a 3com model, their real cheap now days and most 3com's are always compatible.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wireless network on eth1 diabled Ethernet eth0 and eth0 never comes back tadatoshi Linux - Wireless Networking 4 09-23-2004 06:57 PM
Firewall WAN eth0 LAN eth1 self-bridges, eth0 does all routeing. Nichole_knc Linux - Networking 5 07-29-2004 03:33 PM
howto delete existing static ip of ethernet(eth0)& reconf multiple ips on eth0 viveku Linux - Networking 2 02-02-2004 02:30 AM
howto delete static ip configured on eth0 & reconf multiple ip on one eth0(redhat8 viveku Linux - Networking 0 01-31-2004 11:40 AM
Bringing up interface eth0: determining ip information for eth0... failed ralphethomas Linux - Networking 0 01-24-2004 06:33 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:39 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration