LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-19-2012, 01:18 AM   #1
Oleg1155
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2012
Posts: 1

Rep: Reputation: Disabled
Lightbulb ESXI Install failed! Please help


I just purchaser parts from Micro Center for strong desktop. asus mother board, Intel I7 3550. Two hard drives. Intel solid state and SeaGate 2 T. I installed Windows 7 on Solid state.
I want to partition Seagate drive in two and install ESXI 5.0 on it. When i boot into my flash drive that has ESXI Iso, non of my drives are being recognized. Therefor i can't install ESXI. I tried formatting Seagate, i divided into two partitions one ntfs, one unalocated space. It just does not recognize the drive no matter what.
However the ISO file is located on a USB stick that is 60 gigs. Today ESXI recognized the space and i was able to install ESXI on my flash drive. Which of course if the worst solution but i wanted to test things out.
Any suggestion what i can do here? I went out and bought a brand new Seagate and tried seing if ESXI would recognized fresh new drive. No result.
Any ideas?

Last edited by Oleg1155; 09-19-2012 at 01:20 AM.
 
Old 09-19-2012, 01:10 PM   #2
NyteOwl
Member
 
Registered: Aug 2008
Location: Nova Scotia, Canada
Distribution: Slackware, OpenBSD, others periodically
Posts: 512

Rep: Reputation: 139Reputation: 139
Is the drive set for AHCI in BIOS? Obviously windows and the motherboard see the drive since you have partitioned and formatted it. The problem therefore likely lies with ESXI. I suggest asking VMWare since ESXI is their product.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Using dual NIC in ESXi 4.1 moyorakkhi Linux - Server 2 10-19-2011 01:14 AM
LXer: Upgrade/Migrate VMware ESX/ESXi 4.x To ESXi 5.0 LXer Syndicated Linux News 0 09-11-2011 04:10 PM
RAID card for vmware esxi, and some other esxi questions JustinHoMi Linux - Enterprise 1 06-04-2010 04:57 PM
[SOLVED] I need passwd or license for esxi eng Linux - Virtualization and Cloud 1 10-17-2009 04:58 PM
Failed to install video drivers... Extraction failed! QueenZ Linux - Newbie 2 03-13-2009 09:55 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:37 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration