LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-14-2005, 10:23 AM   #1
Fusspils
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2005
Posts: 25

Rep: Reputation: 15
Error running make


Im running Debian with KDE 3.3 and whenever I try to run make after ./configure i get the following error. This occurs with every package I try to install.

cd . && aclocal-1.7
/bin/sh: line 1: aclocal-1.7: command not found
make: *** [aclocal.m4] Error 127

Any help would be greatly appreciated

Fusspils
 
Old 09-14-2005, 11:33 AM   #2
dinolinux
Member
 
Registered: Jun 2005
Location: Oslo, Norway
Distribution: Slackware 11, Solaris 10, Solaris 9, Sourcemage 0.9.6
Posts: 322

Rep: Reputation: 31
Try doing an apt-get install aclocal
 
Old 09-14-2005, 11:47 AM   #3
Fusspils
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2005
Posts: 25

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Hi,

Thanks for the reply. I tried to use apt-get install aclocal but it found no such package.
If I do apt-cache search aclocal it finds package libguile-dev. Ive tried installing this and uninstalling it with no success. Any other idea's?
 
Old 09-14-2005, 12:46 PM   #4
dinolinux
Member
 
Registered: Jun 2005
Location: Oslo, Norway
Distribution: Slackware 11, Solaris 10, Solaris 9, Sourcemage 0.9.6
Posts: 322

Rep: Reputation: 31
After a lot of remembering and googling I finally found out that you need automake. Get it by apt-get install automake
 
Old 09-14-2005, 01:18 PM   #5
Fusspils
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2005
Posts: 25

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I installed that and still get the same error :-(
Ive not idea what I have done to stop this process from working....it was working fine.
I really appreciate your efforts in trying to help!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
General question while running make "make[2]: *** [main.o] Error 1" matazar42 Linux - Software 3 08-15-2005 01:39 PM
Error in Make running WineCVS.sh thesonic1 Linux - Software 3 03-17-2005 08:26 PM
ERROR running make when installing Nvidia drivers (syntax error) randyriver10 Linux - Software 5 02-21-2004 05:51 PM
Error running 'make bzImage' xsarpedonx Linux - Newbie 2 06-29-2002 01:59 AM
error when running make punt Linux - General 2 09-24-2001 08:38 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:39 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration