LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 05-16-2004, 07:43 PM   #1
Devbmx
Member
 
Registered: Mar 2004
Posts: 35

Rep: Reputation: 15
error loading os


bleh, ok so i just finished redoing stage 1 on gentoo...again only to find when i reboot, i get the error message error loading os, so i realize this is a problem with grub...but i have NO idea what to do, i dunno if this will help but these are the steps i took in installing grub
emerge grub
grub
root (hd0,0)
setup (hd0)
quit
nano -w /boot/grub/grub.conf
default 0
timeout 30
splashimage=(hd0,0)/grub/splash.xpm.gz

title=Gentoo Linux 2.6.5
root (hd0,0)
kernel /kernel-2.6.5-r1 root=/dev/ram0 real_root=/dev/$ROOT init=/linuxrc vga=0x317 splash=verbose
initrd /initrd-2.6.5-gentoo



any ideas why it would be acting weird? the only thing i could have thought of is because the onl hd i had in was hdb, but i switched that o master and changed fstab and everything so im lost now
 
Old 05-16-2004, 10:06 PM   #2
Linux.tar.gz
Senior Member
 
Registered: Dec 2003
Location: Paris
Distribution: Slackware forever.
Posts: 2,332

Rep: Reputation: 89
Dunno grub, but LILO is a safe choice, even if it can do less things.
 
Old 05-16-2004, 10:38 PM   #3
Devbmx
Member
 
Registered: Mar 2004
Posts: 35

Original Poster
Rep: Reputation: 15
just tried lilo but still no dice
 
Old 05-17-2004, 12:56 AM   #4
Devbmx
Member
 
Registered: Mar 2004
Posts: 35

Original Poster
Rep: Reputation: 15
anyone have any other ideas? ive been trying to get it to work for like 2 weeks, i know it has to be something really simple....
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
kudzu error loading libraries & respawning too fast error CatherineBennet Linux - Newbie 0 01-05-2005 06:04 PM
Loading modules error after loading compiled kernel td0l2 Linux - Newbie 12 07-28-2004 12:10 PM
error loading operating system (lilo error) KoKi Slackware 1 03-03-2004 05:46 PM
wine error: error while loading shared libraries... eam Linux - Software 0 11-26-2003 01:01 AM
Finding Module Dependencies...(Still loading...still loading..still loading..HANG!!!) Aeudian Linux - General 3 08-11-2003 04:31 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:28 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration