LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-05-2014, 03:29 AM   #1
nassou19891
Member
 
Registered: Sep 2014
Posts: 56

Rep: Reputation: Disabled
erreur when install ns2.34


Hi , i desinstall ns2.34 and i want to reinstall again so i was follow your step
$ tar xvf ns-allinone-2.34.tar.gz
$ cd ns-allinone-2.34/
$ patch -p0 < lwx+LTE+dccp+MPTCP.patch
$ export CC=gcc41 CXX=g++41 && ./install

and with this patch i add another patch for wimax "wimax-awg26_ns235.patch"

but when i install ns2.34 this erreur was showen
common/packet.h: In static member function ‘static void p_info::initName()’:
common/packet.h:402: error: ‘PT_WIMAXBS’ was not declared in this scope
make: *** [common/scheduler.o] Error 1
Ns make failed!


can you tell me where is the problem ???
 
Old 11-05-2014, 10:45 AM   #2
knudfl
LQ 5k Club
 
Registered: Jan 2008
Location: Copenhagen, DK
Distribution: pclos2016 CentOS6.9 CentOS7.3 + 50+ other Linux OS, for test only.
Posts: 16,660

Rep: Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281
Quote:
lwx+LTE+dccp+MPTCP
"lwx" is "Light Wimax".
And you cannot mix LWX with ``wimax-awg-2.6.

Please tell which of protocols you want ?
? wimax-awg, lte, dccp ?


Quote:
i desinstall ns2.34
Please don't. You can have 100 times ns-allinone-2.(34) installed at the same time.


-

Last edited by knudfl; 11-05-2014 at 10:53 AM.
 
Old 11-05-2014, 11:17 AM   #3
nassou19891
Member
 
Registered: Sep 2014
Posts: 56

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
I want to add DCCP,MPTCP protocols and LTE, wimax-awg networks to ns2.34 that's why i use the patch for lwx-lte-dccp-mptcp

could you give it to me without lwx ??
 
Old 11-05-2014, 01:00 PM   #4
knudfl
LQ 5k Club
 
Registered: Jan 2008
Location: Copenhagen, DK
Distribution: pclos2016 CentOS6.9 CentOS7.3 + 50+ other Linux OS, for test only.
Posts: 16,660

Rep: Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281
← #3 .
Quote:
DCCP,MPTCP protocols and LTE, wimax-awg .. ns234
I will check whether those protocols can work together ... later.
 
Old 11-05-2014, 02:43 PM   #5
nassou19891
Member
 
Registered: Sep 2014
Posts: 56

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Ok i will wait for you response
 
Old 11-05-2014, 02:50 PM   #6
knudfl
LQ 5k Club
 
Registered: Jan 2008
Location: Copenhagen, DK
Distribution: pclos2016 CentOS6.9 CentOS7.3 + 50+ other Linux OS, for test only.
Posts: 16,660

Rep: Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281
Wimax-awg + LTE + DCCP + MPTCP ... for ns-2.34

Ref. #3, #4.

A new patch was created : Wimax.awg+lte+dccp+mptcp_ns234.patch.gz
https://drive.google.com/file/d/0B7S...ew?usp=sharing

$ tar xvf ns-allinone-2.34.tar.gz
$ cd ns-allinone-2.34/
$ patch -p0 < otcl_ns234_gcc-4.4.patch
https://drive.google.com/file/d/0B7S...ew?usp=sharing
$ zcat Wimax.awg+lte+dccp+mptcp_ns234.patch.gz | patch -p0
$ export CC=gcc-4.4 CXX=g++-4.4 && ./install
$ cd ns-2.34/
$ sudo make install
$ cp ns ns-Wimax.awg+lte+dccp+mptcp
$ sudo cp ns-Wimax.awg+lte+dccp+mptcp /usr/local/bin/

* I guess that `wimax-awg' would be critical,
doesn't work together with some other protocols.
So I tested with :
$ ./ns test-be-mod.tcl 1 2 http//www.tivoli.dk 500
.. Looks OK, out_mod_2.res 2.2MB was created.
.. The others, LTE, DCCP, MPTCP are for you to test .. .

-

Last edited by knudfl; 11-05-2014 at 03:29 PM.
 
Old 11-05-2014, 03:22 PM   #7
nassou19891
Member
 
Registered: Sep 2014
Posts: 56

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Quote:
Originally Posted by knudfl
So I tested with :
$ ./ns test-be-mod.tcl 1 2 http//www.tivoli.dk 500
.. Looks OK, out_mod_2.res 2.2MB was created.
.. The others, LTE, DCCP, MPTCP are for you to test .. .

-
where can i find this example of wimax that you tested ?

I will test the ather protocols think you very much
 
Old 11-05-2014, 03:42 PM   #8
knudfl
LQ 5k Club
 
Registered: Jan 2008
Location: Copenhagen, DK
Distribution: pclos2016 CentOS6.9 CentOS7.3 + 50+ other Linux OS, for test only.
Posts: 16,660

Rep: Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281
← #7.

After doing ....
$ cd ns-allinone-2.34/
$ ...
$ zcat Wimax.awg+lte+dccp+mptcp_ns234.patch.gz | patch -p0
.. then you have ns-allinone-2.34/ns-2.34/test-be-mod.tcl
.. and ns-allinone-2.34/ns-2.34/tcl/wimax/{more simulation}


I also tested some { DCCP, LTE, MPTCP } simulation :
They are working OK,
with the executable 'ns-Wimax.awg+lte+dccp+mptcp'.


-
 
Old 11-05-2014, 04:02 PM   #9
nassou19891
Member
 
Registered: Sep 2014
Posts: 56

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
I'm also make sure that ather perotocols working well .

But when i execute test-be-mod.tcl the file out_mod_2.res was not created and this message was showen on terminal
Wrong Number of Arguments! No arguments in this topology
Syntax: ns test-be.tcl seed diuc dl/ul distance

expected integer but got "(1)"
while executing
"exit (1)"
invoked from within
"if {$argc != 4} {
puts ""
puts "Wrong Number of Arguments! No arguments in this topology"
puts "Syntax: ns test-be.tcl seed diuc dl/ul dis..."
(file "test-be-mod.tcl" line 35)


enven i execute one of the examples under wimax . i simulate wimax1.tcl the out.res file was created but it's umpty

can you tell me where isthe problem please ?

Last edited by nassou19891; 11-05-2014 at 04:08 PM.
 
Old 11-05-2014, 04:46 PM   #10
knudfl
LQ 5k Club
 
Registered: Jan 2008
Location: Copenhagen, DK
Distribution: pclos2016 CentOS6.9 CentOS7.3 + 50+ other Linux OS, for test only.
Posts: 16,660

Rep: Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281
← #9 .
Quote:
But when i execute test-be-mod.tcl
You cannot execute a text-file.tcl.
Tcl files are interpreted by the executable 'ns* '.


"test-be-mod.tcl" : "Syntax: ns test-be.tcl seed diuc dl/ul distance".
→ seed=0.2 .. 2? , diuc=<?> , <url>, distance=xxx meters.

I.e. run the file like it's shown in post #6 :
$ ./ns test-be-mod.tcl 1 2 <any random url, http//**> 500


-

Last edited by knudfl; 11-05-2014 at 04:48 PM.
 
Old 11-06-2014, 01:39 AM   #11
nassou19891
Member
 
Registered: Sep 2014
Posts: 56

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Hi , think you for your help

I execute the same file test-be-mod.tcl under ns-2.34 like you tell me exactly i have also another erreur :

invalid command name "Mac/802_16"
while executing
"Mac/802_16 set debug_ 1"
(file "test-be-mod.tcl" line 66)


also this erros always showen when i try to simulate any file containt wimax network

can you tell me please where is the problem
 
Old 11-06-2014, 03:40 AM   #12
knudfl
LQ 5k Club
 
Registered: Jan 2008
Location: Copenhagen, DK
Distribution: pclos2016 CentOS6.9 CentOS7.3 + 50+ other Linux OS, for test only.
Posts: 16,660

Rep: Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281
← #11 .
Quote:
invalid command name "Mac/802_16"
? Are you doing $ ns file.tcl ?

You are supposed to do either of 1) and 2) :

1) In the Wimax.awg+lte+dccp+mptcp_ns234.patch.gz patched ns-2.34/:
$ ./ns file.tcl

Or 2) $ ns-new.name file.tcl

Please read my posts : ./ns
.. and
$ cp ns ns-Wimax.awg+lte+dccp+mptcp
$ sudo cp ns-Wimax.awg+lte+dccp+mptcp /usr/local/bin/
.. to do $ ns-Wimax.awg+lte+dccp+mptcp file.tcl

I.e. when you already have one 'ns',
then another one must be named ns-<any-name>.


Remark : You are not supposed ever to add any "ns2" *PATH to .bashrc.
That's meant only for a "University Computer".
(Or "other computer", where you have no write permissions to /usr/).

P.S. : I just repeated #6, with another new ns-allinone-2.34 :
$ ./ns test-be-mod.tcl 1 2 http//www.tivoli.dk 500 : No issues !
-
Attached Files
File Type: txt 1-list-ns.txt (3.8 KB, 14 views)

Last edited by knudfl; 11-06-2014 at 04:03 AM.
 
Old 11-06-2014, 07:28 AM   #13
nassou19891
Member
 
Registered: Sep 2014
Posts: 56

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Quote:
Originally Posted by knudfl View Post
← #11 .

? Are you doing $ ns file.tcl ?
-
no I'm not doing with this commande i do one of the next two steps
Quote:
You are supposed to do either of 1) and 2) :

1) In the Wimax.awg+lte+dccp+mptcp_ns234.patch.gz patched ns-2.34/:
$ ./ns file.tcl

Or 2) $ ns-new.name file.tcl


$ cp ns ns-Wimax.awg+lte+dccp+mptcp
$ sudo cp ns-Wimax.awg+lte+dccp+mptcp /usr/local/bin/
.. to do $ ns-Wimax.awg+lte+dccp+mptcp file.tcl

-
i try to simulate with this two 1) or 2) but i have the same problem
Quote:
I.e. when you already have one 'ns',
then another one must be named ns-<any-name>.
-
under ns-2.34 I have three files : one 'ns' other ' ns_wimax+lte+dccp+wimax ' other 'nstk' . it's normal or not ?

Last edited by nassou19891; 11-06-2014 at 08:10 AM.
 
Old 11-06-2014, 08:21 AM   #14
knudfl
LQ 5k Club
 
Registered: Jan 2008
Location: Copenhagen, DK
Distribution: pclos2016 CentOS6.9 CentOS7.3 + 50+ other Linux OS, for test only.
Posts: 16,660

Rep: Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281Reputation: 3281
← #13 .

The file 'nstk' is present too. But I have never seen it used.

* If you do everything exactly as described in post #6,
you can't fail. See post #12 : It's easily reproduced.

You will of course first have to install gcc-4.4 / g++-4.4 :
→ → $ sudo apt-get install g++-4.4

Then do everything again, ref. #6 : 1) ..... 9), all 9 steps :
1) $ tar xvf ns-allinone-2.34.tar.gz
.
5) $ export CC=gcc-4.4 CXX=g++-4.4 && ./install
.
9) $ sudo cp ns-Wimax.awg+lte+dccp+mptcp /usr/local/bin/

-

Last edited by knudfl; 11-06-2014 at 08:22 AM.
 
Old 11-06-2014, 08:39 AM   #15
nassou19891
Member
 
Registered: Sep 2014
Posts: 56

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Quote:
Originally Posted by knudfl View Post
← #9 .

You cannot execute a text-file.tcl.
Tcl files are interpreted by the executable 'ns* '.

-
Please can you explain to me this point !!!

also , when i try to execute this command $ patch -p0 < otcl_ns234_gcc-4.4.patch
this message was showen

patching file _p0
Hunk #1 FAILED at 13.
1 out of 1 hunk FAILED -- saving rejects to file _p0.rej



is it mean that is not patched or what ?

I follow the steps that you are mention but when i execute the final step this message was showen

bash: export: `=g++-4.4': not a valid identifier

I do the command to instal g++-4.4 $ sudo apt-get install g++-4.4

it tell me that is already the newest verion

Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
g++-4.4 is already the newest version.
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 651 not upgraded


what should i do please ??

Last edited by nassou19891; 11-06-2014 at 09:23 AM.
 
  


Reply

Tags
ns2, wimax-awg, wimax.awg-lte-dccp-mptcp


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
want to install ns2.29.3 along with mannasim patch for ns2.29 jeevanpinto Linux - Software 4 10-02-2013 12:09 AM
how to install both ns2.28 and ns2.34 versions on ubuntu 10.04? popoaung Linux - Software 3 06-10-2013 04:52 PM
Erreur 403 : Forbidden to access to my courses wfirefox Linux - Server 27 10-29-2009 09:19 AM
Erreur port srie tomdu85 Linux - Software 8 06-15-2009 07:15 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:27 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration