LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-11-2004, 03:19 PM   #1
jmp875
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2004
Location: Philadelphia
Distribution: Mandrake 9.2
Posts: 24

Rep: Reputation: 15
Enabled APCI; now my computer hangs at boot...


...what the #$%^ did I do?

Running Mandrake 9.2 on an H-P notebook.

Following the instructions of one of the threads on this board, I enabled APCI through the Mandrake Control Center. Now, when i try to boot the machine, after I select any of the three linux-related options, the system hangs...

Has anyone else experienced this? Any advice on how to fix this would be greatly appreciated. I'm having to go online through Windows XP (p'tooey), and I'd really like to get back to the friendly confines of KDE...
 
Old 03-11-2004, 03:27 PM   #2
jmp875
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2004
Location: Philadelphia
Distribution: Mandrake 9.2
Posts: 24

Original Poster
Rep: Reputation: 15
One more piece of info...

When I try to boot with "linux-nonfb" or "failsafe," the system hangs at a line that says, "Looking for DSDT in initrd ... not found!"

Thanks in advance for any helpful hints.
 
Old 03-11-2004, 05:08 PM   #3
wmartino
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Littleton, CO
Distribution: Gentoo64 2004.3
Posts: 59

Rep: Reputation: 15
There was an errata on the Mandrake site about this problem. You need to add nolapic to the append line in your lilo.conf file.(If your using lilo) Do not forget to run lilo after you make changes then reboot and all should be well.

Also make sure you have acpi and acpid installed and marked for start on boot up.

Last edited by wmartino; 03-11-2004 at 05:10 PM.
 
Old 03-11-2004, 08:24 PM   #4
jschiwal
LQ Guru
 
Registered: Aug 2001
Location: Fargo, ND
Distribution: SuSE AMD64
Posts: 15,733

Rep: Reputation: 671Reputation: 671Reputation: 671Reputation: 671Reputation: 671Reputation: 671
I didn't select the acpi box on my computer. My lilo.config has "acpi=ht" in the append= line.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Computer hangs when formatting Liefmans Linux - Hardware 3 10-29-2005 07:05 AM
My computer hangs under game loads. prophet621 General 3 12-08-2004 07:52 PM
Computer hangs while trying to boot kernel. wonka_vision Linux - Hardware 2 06-30-2004 04:52 AM
computer hangs at boot time cristi1979 Linux - Networking 0 07-04-2003 01:35 PM
mozilla hangs my computer gui10 Linux - Software 1 05-30-2002 07:26 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:42 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration