LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Newbie (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-newbie-8/)
-   -   edimax ew-7318usg openSuse 11 - make - problem (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-newbie-8/edimax-ew-7318usg-opensuse-11-make-problem-683454/)

buran 11-14-2008 04:24 PM

edimax ew-7318usg openSuse 11 - make - problem
 
I cant figure out what this error means :

linux-jof5:~/Desktop/edimax/rt73-k2wrlz-3.0.1/Module # make
make[1]: Entering directory `/usr/src/linux-2.6.25.5-1.1-obj/x86_64/default'
make[1]: *** No rule to make target `modules'. Stop.
make[1]: Leaving directory `/usr/src/linux-2.6.25.5-1.1-obj/x86_64/default'
rt73.ko failed to build!
make: *** [module] Error 1


It sounds stupid but i did installed it few months ago and everything worked fine like dream, no installation errors. Im using same drivers same suse DVD, same packages installed like the first time. If any sugestions, please do write. Thanks in advance.

buran 11-14-2008 04:30 PM

forum
 
i posted this message here since i have realy low experience in linux... i'm something like moderate n00b

reddazz 11-14-2008 05:44 PM

Hi and welcome to the forum.

You probably do not have to install drivers for an rt73usb device, manually. Edimax cards use ralink chipsets which are natively supported by Linux. What you need to try is run YaST and go to the network device section to see if the card is recognised. If it is recognised all you need to do is configure it with your wireless settings.

buran 11-14-2008 06:04 PM

Thanks for the help. I just did solved the problem. Yes it should have support for edimax, but i dont know why it didn't work. Googleing i found post for error instaling nvidia driver i tried my luck instaling kernel source.. and tried to install driver, and all is running fine now.. Thanks again !!! It means alot to me to have help.

buran 11-14-2008 06:15 PM

Quote:

Originally Posted by buran (Post 3342276)
Thanks for the help. I just did solved the problem. Yes it should have support for edimax, but i dont know why it didn't work. Googleing i found post for error instaling nvidia driver i tried my luck instaling kernel source.. and tried to install driver, and all is running fine now.. Thanks again !!! It means alot to me to have help.

It seems to me now like i did installed some extra package the first time... sorry


All times are GMT -5. The time now is 07:58 AM.