LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 12-23-2003, 10:46 AM   #1
stoney79
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2003
Posts: 12

Rep: Reputation: 0
Unhappy Dumb Newbie Question: Apache Webserver


Hi there,

I've been playing around with some Perl CGI scripts that I've written (only a test one I got out of a book) and finally got Apache set up to run it ok. However, I can't seem to access it from my Windows PC running on the same network. Even when viewing the index.html, I only get "The page cannot be displayed". I'm guessing this is a permissions issue - any thoughts?

The permissions of index.html is 777 at the moment.

Thanks in advance!
 
Old 12-23-2003, 11:21 AM   #2
trickykid
LQ Guru
 
Registered: Jan 2001
Posts: 24,149

Rep: Reputation: 234Reputation: 234Reputation: 234
What distro? You running any type of firewall that might be blocking access? How are you attempting to view the page from your other machine on your network, thru IP or name?
 
Old 12-23-2003, 11:26 AM   #3
stoney79
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2003
Posts: 12

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Running RedHat 8.0, no firewall and just typing in the http://(ip address)/index.html in IE5
 
Old 12-23-2003, 11:35 AM   #4
trickykid
LQ Guru
 
Registered: Jan 2001
Posts: 24,149

Rep: Reputation: 234Reputation: 234Reputation: 234
Can you view the page from the local machine running apache? http://localhost or http://127.0.0.1 ?

Can you even ping your server from your Windows machine? What is the output of iptables -l to truly find out if you have a firewall blocking access?
 
Old 12-23-2003, 11:40 AM   #5
stoney79
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2003
Posts: 12

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Hmm, well I don't know what was going on - but now it works. The only change I made was to supply the name of my machine, rather than the IP address (although the IP address was correct!).

Probably user error somewhere down the line, but I've no idea where!

Thanks for your help though Tricky
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Question about php 5 and apache webserver Hockeyfan SUSE / openSUSE 1 12-17-2005 07:51 AM
Apache...dumb question but.... justmehere Linux - Software 2 08-13-2005 09:43 AM
dumb newbie question about renaming directories Lleb_KCir Linux - General 2 10-26-2004 09:37 PM
Apache webserver question Joe Soap Linux - Newbie 6 06-16-2004 07:34 PM
newbie question: setting up webserver geo_h Linux - Networking 1 09-09-2003 02:20 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:15 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration