LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 04-23-2011, 02:55 AM   #1
SimDude
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2011
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
dual GPU video card switches DVI ports during boot up sequence


I have an image generator (IG) running 64-bit Ubuntu Linux, GNOME & the SAGE application all running through an NVIDIA Quadra FX4500-X2 (dual GPU). Had to install a new FX4700-X2 (and the latest drivers) because 4500's are unavailable. The computer works fine except but I cannot watch the whole boot up sequence on the same DVI port anymore.

On the 4500, all video came out the lower DVI port of the GPU with the PCI-X connector (let's call that the "a" GPU). But on the 4700 card, the screens you see during boot are divvied up between the lower DVI port of each GPU. The POST screen through Ubuntu splash screen comes out the "b" GPU while the "a" GPU is blank. The SAGE Initialization page and SAGE Desktop comes out the "a" GPU while the "b" GPU is blank.

I logged in as root and looked for a GNOME menu allowing me to force all video through the same GPU & DVI port, but couldn't find anything remotely close. Any suggestions on where I can look?

Technically this IG is working, but I want to fix this to avoid future wild goose chases. The system uses 52 of these IG's.
 
Old 04-23-2011, 10:13 AM   #2
bigrigdriver
LQ Addict
 
Registered: Jul 2002
Location: East Centra Illinois, USA
Distribution: Debian Squeeze
Posts: 5,788

Rep: Reputation: 311Reputation: 311Reputation: 311Reputation: 311
Su to root, then run nvidia-settings. A dialog screen comes up. Click on "X server display configuration". You may be able to set the behavior of your nvidia card to your liking there.
 
Old 05-02-2011, 07:16 PM   #3
SimDude
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2011
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I looked at that but didn't see any setting suggesting it would help.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A few problems with video settings on dual-dvi out card dustin2128 Slackware 3 02-03-2011 07:42 PM
[SOLVED] ATI X1550 Radeon Widescreen Video Resolutions Fuzzy on Dual DVI Card sysfce2 Linux - Hardware 1 01-16-2010 12:52 PM
s-video and dvi out won't work on video card klinux89 Linux - Hardware 1 10-02-2006 10:47 PM
Setting up Dual Monitors on GeForce 6600GT dual DVI card. monkiidansu Linux - Hardware 1 09-29-2005 02:21 PM
best video card for a dual dvi lcd setup? dirtybird04 Linux - Hardware 0 07-06-2005 07:28 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:33 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration