LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 03-28-2005, 07:56 PM   #1
Dave624
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2005
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Question Dual booting Win xp on SATA RAID and Suse 9.2 on hda?


Hi, I am new to Linux and am having trouble dual booting Win XP and Suse 9.2.

I have a P4C800E Motherboard, 1 GB of Dual Channel 3200 RAM, Intel 3.0 GHZ Processor P4. I have searched several sites and forums on dual boot problems and have tried each suggestion with no luck. I have tried using the Boot.ini method and loading Grub/LILO in the first boot partition. I have also tried using Grub and LILO and altering thier config files. I think the problem is that I have Win XP on a SATA Promise Raid Array (two 120 GB SATA drives), and am installing SUSE 9.2 on an IDE drive on Channel 1. I can change my boot sequence in the bios, but I think the system is still looking to the IDE drive on Channel 1 first and assigning it as hda or hd0. When I try to boot to the RAID array and use the boot.ini method if freezes when it tries to find Stage 2. If I try using the Grub or LILO and booting to the IDE drive first it will let me boot to Linux but won't boot the Win XP on the RAID array. I think the last is due to Linux not seeing the RAID Array when trying to hand off to Win XP. Any Suggestions or documents currently out there would be greatly appreciated. Thanks in Advance.

Dave
 
Old 03-29-2005, 07:37 AM   #2
xowl
Member
 
Registered: Jan 2005
Distribution: Slackware current (and others)
Posts: 188

Rep: Reputation: 30
dont know if this is Ur problem, but I found in SuSE's site that the repartitioning tool from suse 9.1 + uses LBA.


U can try this: enter the bios and don't let the bios to autodiscover the hard disks. Configure them by hand and ativate LBA.
I did it and it worked.

U would like to search SuSE 's site for this problenm.
 
Old 04-10-2005, 01:57 PM   #3
devojo
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2005
Location: UK
Posts: 11

Rep: Reputation: 0
I think I have the exact same problem, dave, have you managed to fix it?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FC4 and Win XP dual boot Sata drives and Raid ChaoticPi Linux - Hardware 2 10-19-2005 11:47 PM
Dual booting with Grub - installing Win 2000 from CD-Rom with an existing SuSe 9.1 Steve2001 Linux - Newbie 3 01-19-2005 10:15 AM
Dual booting Linux and Windows XP on a SATA RAID 0 Array. Zygar Linux - Newbie 1 12-17-2004 08:45 AM
Dual Booting SuSe 9.1 and WIN XP? CrYpTiC N1Nj4 Linux - Software 5 09-16-2004 12:09 PM
Dual-booting SUSE 9.1 on Win 98se machine dauntless Linux - Newbie 3 06-10-2004 04:28 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:17 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration