LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Closed Thread
  Search this Thread
Old 09-07-2004, 11:41 AM   #1
Bashar
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2004
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Dual Boot Problem: Suse 9.1, Dell D800, NVidia


The Problem:

1. I no longer see the Dell Boot logo at the start of the boot process.

2. The laptop display is dimmed (not due to any physicall settings). I only see the GRUB boot menu thru a second monitor (<fn> <F8> ). The laptop display is so DIMMED that it is difficult to see anything, yet it is not dead.



Background:

- Prior to the problems, I experimented with several Suse 9.1 installation attempts. All went well and ran fine on the D800. And that includes installing NVIDIA driver, display proper resolution (1920..), and dual booting with XP.

- Dual booting w/ XP: I always creat multible partitions for XP. With the first Suse install, I dedicated a whole and already created partition for Suse 9.1. GRUB went to the master boot. THIS TIME though, I resized the existing partition where XP's C:\ sits and used it for Linux...

- XP works. Still does. I see GRUB through a second monitor. Then, I toggle to the laptop monitor and it works as well. It still does.



I am lost. There are reports of D800 display burnin, but I am fairly certain that this not the case here. There are reports of BIOS setting regarding display driver, but I don't seem to be able to get to Dell's BIOS. AND the machine other wise functions... Suse 9.1 boots and works, XP does, partitions are ok...

Please help and my thanks in advance....

Bashar
 
Old 09-07-2004, 02:39 PM   #2
Tinkster
Moderator
 
Registered: Apr 2002
Location: in a fallen world
Distribution: slackware by choice, others too :} ... android.
Posts: 23,067
Blog Entries: 11

Rep: Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910
http://www.linuxquestions.org/questi...hreadid=227749

Please do not post the same thread in more than one forum. Picking the most relevant forum and posting it once there makes it easier for other members to help you and keeps the discussion all in one place.

http://www.linuxquestions.org/rules.php
 
  


Closed Thread


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nvidia problem with Suse 9.2 on Dell Inspiron 8600 laptop c_anindya Linux - General 0 01-04-2005 07:06 AM
Dual Boot Problem: Suse 9.1, Dell D800, NVidia Bashar Linux - Laptop and Netbook 0 09-07-2004 11:35 AM
Dell Latitude D800, eth0 problem sadeer Red Hat 1 03-01-2004 04:25 AM
Dell D800 XP and Gentoo dual boot marinebio72 Linux - Laptop and Netbook 1 02-21-2004 06:08 AM
Suse 9 on Dell Latitude D800 Sammy2ooo Linux - General 0 11-14-2003 09:50 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:39 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration