LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 06-24-2004, 10:38 PM   #1
snurckle
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2004
Posts: 7

Rep: Reputation: 0
dovecot authentication error


I'm trying to get IMAP (dovecot) working for remote IMAP connection to another computer on my network. Currently Sendmail is working great, squirrelmail is working great, and IMAP on local is working fine. I'm running Linux Fedora Core 2, with Sendmail, Dovecot, and Saslauthd, spamassassin.

when I try to connect to the linux server from WinderzXP machine, set up to run IMAP through Netscape. server is mail.XXXXXXX.net. DNS is working properly, and winderz machine has no problems connecting- but will not authenticate.

Jun 24 20:33:39 homer dovecot(pam_unix)[2649]: authentication failure; logname= uid=0 euid=0 tty= ruser= rhost= user=john

I have no problems logging in with Squirrelmail or on the local machine with Netscape. All problems occur when I move myself physically to the winderz computer, and try to connect remotely. No problems with Squirrelmail connecting remotely either.

Thanks in advance if anybody is able to help.
Any help is greatly appreciated.

 
Old 08-12-2004, 06:02 PM   #2
Dick Clark
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2004
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
I have installed dovecot and sendmail. Sendmail works fine but dovecot gives me an authentication error when I try to log in to the pop server. The client connects to the server but tells me that the password failed to authenticate. What am I doing worng. My authenitcation is set to defaulr and database is passwd. I have been trying to get it work for three days now and I am very frustrated. Can some one help me?
 
Old 08-12-2004, 06:33 PM   #3
btmiller
Senior Member
 
Registered: May 2004
Location: In the DC 'burbs
Distribution: Arch, Scientific Linux, Debian, Ubuntu
Posts: 4,082

Rep: Reputation: 299Reputation: 299Reputation: 299
Snurckle, what kind of authentication are you using with Dovecot? In particular, what is your auth_mechanisms set to in dovecot.conf? Dick Clark -- the same question (about auth_mechanism) applies to you. I use auth_mechanism = plain and I've heard of certain clients having trouble if it is set otherwise. It might also help to try telneting to port 110 and trying to send raw POP3 commands directly (there are numerous sites on the Web that say how to do this), since I've noticed sometimes Dovecot gives more verbose error messages that way. Also, check your maillog and see if anything looks suspicious.
 
Old 08-13-2004, 12:38 AM   #4
Dick Clark
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2004
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
user authentication

OK, got it to connect to the server and I am able to log in using telnet. Now the problem is that the connection gets dropped immediately. the maillog file tells me that i get a getgroups() error. Help
 
Old 08-13-2004, 05:32 PM   #5
tclevela
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2004
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
I'm using dovecot as well with the same configuration as above but when I try to login using squirrelmail, I get the following message: "You must be logged in to access this page".

I've been trying for days to figure out what's causing it to no avail. I can manually telnet to localhost port 143 and login with no problem. Any idea why Squirrelmail is giving me this error?

Can someone post a known good working copy of dovecot.conf that is working with sqirrelmail and FedoraC2 ?

Thanks!!

Last edited by tclevela; 08-13-2004 at 06:16 PM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
mount_smbfs authentication error with -N flag xaenn *BSD 1 11-18-2005 04:49 PM
MySQL Authentication with Dovecot and Horde/IMP alvinlch Linux - General 0 11-07-2005 01:37 AM
OpenLDAP Authentication error paul_mat Linux - Networking 1 07-18-2005 12:48 AM
dovecot-0.99.14 + pam error on slack 10.1 ddaas Slackware 2 06-01-2005 10:47 AM
pop authentication error manicajk Linux - General 0 08-17-2004 05:22 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:20 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration