LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-12-2002, 11:00 AM   #1
eXor
Member
 
Registered: Mar 2002
Location: Sweden
Distribution: Slackware 10.1
Posts: 103

Rep: Reputation: 15
Question DNS and Apache!


Hello!
I have installed a named dns server.
When I ping www.xxxx.nu my ip nummer is shown. But when I try it in a webbbroswer it dosne't shw my homepage. But if I enter my ip nummer the webbserver is shown.

Sombody know how to fix this!

I'm running Slackware 8 and bin-9.2.1
 
Old 10-12-2002, 11:19 AM   #2
MasterC
LQ Guru
 
Registered: Mar 2002
Location: Salt Lake City, UT - USA
Distribution: Gentoo ; LFS ; Kubuntu
Posts: 12,612

Rep: Reputation: 64
Hi, I don't know much about your problem, but I found this the other day at noip.com

http://www.no-ip.com/tips.php/id/7?s...230802dfd4a466

Cool
 
Old 10-12-2002, 09:30 PM   #3
stickman
Senior Member
 
Registered: Sep 2002
Location: Nashville, TN
Posts: 1,552

Rep: Reputation: 53
When you point a browser at the FQDN do you get any content or errors back? It could be something as simple as a misconfiguration of a virtual host or something, but I need some more details to be sure.
 
Old 10-13-2002, 03:29 AM   #4
eXor
Member
 
Registered: Mar 2002
Location: Sweden
Distribution: Slackware 10.1
Posts: 103

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Now my DNS work so that when I on my linux router runs:
$lynx www.xxxx.nu
My homepag comes up. But when I go from the outside it dosen't work.!!?? But but but...when i hit my ip nummer on the net...it works?? Strange...

 
Old 10-13-2002, 03:32 AM   #5
markus1982
Senior Member
 
Registered: Aug 2002
Location: Stuttgart (Germany)
Distribution: Debian/GNU Linux
Posts: 1,467

Rep: Reputation: 46
Seems like the DNS records are wrong or not yet updated then. For a quick test go to http://www.network-tools.com/nslook/...go.x=26&go.y=9 and enter your domain there and paste the output here
 
Old 10-13-2002, 06:29 PM   #6
eXor
Member
 
Registered: Mar 2002
Location: Sweden
Distribution: Slackware 10.1
Posts: 103

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Now everything works. Thx guys....
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
apache and dns mikew101 Linux - Software 6 07-05-2003 01:54 AM
Apache and DNS Tenchi147 Linux - Software 6 06-02-2003 09:18 PM
DNS with apache SSBN Linux - Networking 1 05-01-2003 01:40 AM
dns or apache ethanchic General 7 02-07-2003 03:20 AM
dns for redhat 8.0 using apache danimaldaisy Linux - Networking 1 12-12-2002 03:33 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:05 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration